Серед безлічі святкових салатів особливу увагу просто необхідно звернути на салат «Берізка» з грибами. Адже в цій страві поєднується все найкраще. У складі тільки доступні продукти. Готувати – неймовірно просто. Оформлення – просто дивовижне, гості навіть спочатку доторкнутися до нього боятися, щоб не зіпсувати цю красу. Смакові якості просто дивно вишукані. Ось тому це чудове блюдо просто зобов’язана бути на кожному святковому столі.
Також на нашому сайті ви зможете знайти і інші цікаві варіанти приготування салатів, наприклад, жіночий каприз з чорносливом або чорні перли.
Салат біла береза з яблуком, сиром і грибами
В даному випадку «Берізка» виходить ніжною і легкою. Але головна її особливість – оформлення. Створення цілої картини на приготованому блюді захоплює і заворожує. Восторг же всіх гостей просто забезпечений.
На салат біла берізка будуть потрібні:
- 300 гр. курки;
- 150 гр. печериць;
- 3 яйця;
- 150 гр. сиру;
- 1 яблуко;
- 1 цибулина;
- 200 гр. майонезу;
- 30 гр. масла;
- 20 гр. зеленої цибулі;
- 30 гр. маслин;
- 510 гр. петрушки.
Салат берізка рецепт з яблуком:
- Курку спочатку промивають і потім проварюють в трохи присолені воді. Після варіння її студії і відокремлюють від кісточок. Отримане в результаті філе нарізають ножем на маленькі шматочки.
- У каструлі з водою піддають десятихвилинної варінні яйця. Цього часу буде досить, щоб вони зварилися круто. Потім їх у воді максимально низької температури студії і очищають. Залишається їх лише натерти на дрібненько тертці.
- Лук чистять і тонко шаткують у вигляді половинок кілець. Після нарізки його прожарюють.
- Гриби промивають і тонкими пластинками нарізають. Подрібненими їх теж прожарюють.
- Яблуко очищають від шкірки, розрізають і вирізують ножем серцевину з насінням. Після очищення на середній тертці натирають.
- На цій же тертці натирають і сир.
- В плоске, але досить велике блюдо викладаються по черзі продукти і промазиваются майонезом.
- Першим викладають цибулю, а слідом куряче м’ясо.
- Потім поміщають туди вже остиглі грибочки і яйця.
- Завершальними компонентами виступають яблучка і сир.
- Залишається найголовніше – створити справжню картину. Майонезом малюють стовбур майбутньої берізки.
- Маслини розрізають навпіл і потім подрібнюють тонкими половинками кілець і хаотично викладають на тільки що намальований майонезом ствол.
- Зелену цибулю промивають, притрушують і дрібно рубають. З його допомогою на стовбурі формується крона, а під самою берізкою з’являється травичка.
- Трохи смажених грибів викладається під тільки що «намальованим» деревом.
- Там же під деревом поміщається і кілька листочків петрушки.
- Шедевр ставлять години на три в холодильник і по їх закінченні подають.
Порада: щоб куряче м’ясо вийшло ніжним і соковитим, його краще занурювати вже в киплячу воду, а студити безпосередньо в бульйоні, а не викладати на тарілку. Нехай часу на охолодження піде трохи більше, але в результаті м’ясо залишиться неймовірно ніжним.
Салат біла береза рецепт
Про те, наскільки ніжний смак у пекінської капусти, мабуть, і говорити не варто. Цей факт вже давно всім добре відомий. Але ось наскільки цей компонент перетворює просте блюдо, навіть словами передати неможливо. Смак виходить більш насичений і ще більш ніжний.
На салат біла береза будуть потрібні:
- 300 гр. курячого філе;
- 3 яйця;
- 200 гр. грибів;
- 200 гр. пекінської капусти;
- 1 яблуко;
- 3 зубки часнику;
- 250 гр. майонезу;
- 30 гр. соєвого соусу;
- 10 гр. діжонськой гірчиці.
Салат берізка покроковий рецепт:
- Початкове завдання – приготування заправки. Для цього роблять наступне. Яблуко чистять і натирають на самій дрібній тертці.
- Яйця відварюються.
- Часник теж чистять і тиснуть пресом.
- Яблуко викладають в миску і змішують в ній з часником, соєвим соусом, майонезом і гірчицею. На цьому етапі соус можна вважати готовим.
- Лучок очищають і тонкими пластинками шаткують.
- Грибочки промивають, довільно нарізають і з’єднують з цибулею.
- Луково-грибна суміш прожарівается.
- Курочку розрізають на кілька частин і теж прожарюють. Після смаження відразу ж дрібно ріжуть.
- Капусту просто тонко шаткують ножем.
- Капусту поміщають в блюдо першим шаром і, як і всі інші, трохи промащують оригінальним соусом.
- На капусту викладають м’ясо і гриби.
- Зверху все присипається залишилася капустою.
- Блюдо посипається тертим яйцем і прикрашається на смак господині.
Порада: щоб капуста була більш соковитою і ще більш ніжною, після шинкування її потрібно трохи прим’яти руками, підсолити і хвилин п’ятнадцять дати настоятися. Тільки після цього вже викладати в салатик.
Салат береза рецепт
Приємний пікантний смаковий відтінок цього простого у приготуванні страви надає копчене куряче м’ясо. Саме за допомогою нього досягається досконала смакова гамма. До того ж і аромат салатик набуває просто незвичайний.
На березовий гай салат потрібні:
- 300 гр. копченої курки;
- 300 гр. грибів;
- 1 цибулина;
- 4 яйця;
- 1 яблучко;
- 200 гр. сиру;
- 200 гр. майонезу;
- 20 гр. зелені;
- 30 гр. маслин;
- 30 гр. масла.
Як зробити салат берізка:
- Копчену курку відокремлюють від кісток і потім нарізають тонкими смугами. Відразу ж викладають в блюдо і промазують майонезом, що в подальшому роблять і з іншими продуктами.
- Лук попередньо чистять і дрібно шаткують.
- Гриби миють і ріжуть ножем невеликими пластинками.
- Лучок та гриби висипають на сковорідку і прожарюють. Потім дають час їм охолонути і поміщають на курку.
- Яблучко очищають, вирізують з нього серединку і натирають подрібніше. Потім руками трішки віджимають і викладають поверх грибів.
- Таким же способом натирають сир і поміщають слідом в салатник.
- Яйця проварюють до тих пір, поки вони не опиняться приготованими круто. Цей процес займе близько десяти хвилин. Після варіння їх студії і очищають від шкарлупок. Потім тільки на тертці подрібнюють і викладають зверху на сирок, прикрашають по своєму смаку.
Порада: щоб яблучко не потемніло, його бажано трохи скропити свіжовичавленим лимонним соком.
Салат берізка рецепт
Найчастіше при приготуванні «Берізки» морква просто замінюють яблуком, але дана рецептура має на увазі поєднання цих простих і корисних продуктів. Природно, що блюдо при цьому виходить багатогранним і ще більш вишуканим.
На салат берізка з яблуком будуть потрібні:
- 200 гр. курки;
- 200 гр. печериць;
- 3 яйця;
- 50 гр. сиру;
- 2 яблука;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 1 картопля;
- 200 гр. майонезу;
- 1 огірок.
Як приготувати салат берізка:
- Гриби і цибулю ножиком подрібнюють, після чого перекладають в сковорідку і прожарюють.
- Картопляні бульби і морквину викладають в каструльку, заливають водою і проварюють.
- Курочку викладають в каструльку з уже киплячою і присолені водою, в якій і проварюють.
- Картоплю чистять і натирають на крупній тертці.
- Морквину ж очищають і дрібно ножем подрібнюють.
- За таким же принципом нарізають і огірочки.
- Остигнула курку дрібно і тонко нарізають.
- Яблуко обов’язково очищають від шкірки і насіння, потім на дрібній тертці труть.
- Проварюють в каструльці з водою і яйця. Обов’язково спочатку студія і потім чистять. Після повноцінного очищення їх подрібнюють за допомогою терки.
- Сир також, як і яйця натирають.
- На широке блюдо обов’язково по порядку поміщають все пройшли попередню підготовку продукти, першим з яких виступають грибочки, які просочують майонезом, як і всі наступні за ними компоненти.
- Потім картопля і огірочки.
- Після тільки вже морквина, курка і яблучко.
- Завершальними в цьому випадку будуть яйця і сир. Прикрасити можна у вигляді берізки.
Салат берізка з яблуком, грибами і ковбасою
Назвати це блюдо традиційним звичайно не можна. Але це зовсім не привід відмовлятися від його приготування. Адже саме така ось нестандартна інтерпретація заслуговує на особливу увагу.
Будуть потрібні:
- 400 гр. печериць;
- 1 яблуко;
- 3 яйця;
- 3 картоплі;
- 300 гр. вареної ковбаси;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. оцту 9%;
- 200 гр. майонезу.
Етапи готування і прикраса салату берізка:
- Картоплю спочатку проварюють, після чого під холодною водою студії і нарізають маленькими квадратиками.
- За таким же методом проварюють яйця, потім очищають їх і нарізають кубиками.
- Шаткують дуже дрібно попередньо очищений цибулька. Уже подрібненим його заливають оцтом і маринують хвилин п’ятнадцять. Потім його зовсім небагато віджимають.
- Гриби ножем подрібнюють, висипають в сковорідку і обсмажують.
- Очищають яблучка і вирізують з них серцевину з кісточками. Потім їх тільки нарізають кубиками.
- Такими ж кубиками нарізують і ковбаску.
- У святковий великий салатник поміщають все приготовані продукти, через один просочуючи майонезом.
- Першим поміщають туди картоплю і тільки слідом за ним грибочки.
- Потім йде ковбаска і яйця.
- Поміщається туди і замаринований і віджатий руками цибулька.
- Знову чергу грибів і картоплі.
- Викладаються також залишки ковбаси і яблуко.
- Верхівку рясно присипають яйцем і прикрашають на свій розсуд.
Особливість салату «Берізка» в тому, що готувати його не тільки легко, але і дуже цікаво. Змінювати можна не тільки черговість шарів, але і оформлення. Кожна без винятку господиня може придумати свою, оригінальну варіацію, при якій тонка, струнке дерево буде особливо цікаво виглядати і залучати погляди оточуючих. Відповідно, приготований шедевр буде унікальним, таким, який більше ніде не знайти.
Вашій увазі ми хочемо запропонувати і інші салати, коханка з куркою і гранатом, коханка з буряком і коханка з родзинками.