Ніжний, знайомий всім з дитинства салат “Мімоза” відрізняється простотою приготування і особливим смаком. Варіантів, як приготувати мімозу салат на сьогоднішній день досить багато. Але одне залишається незмінним – рибні консерви, що входять до складу страви. Як правило, кожна господиня підбирає варіант салату і вид риби за власним смаком. Нижче розглянемо, в які варіанти мімози найкраще підходить консервований лосось. Салат мімоза з сьомгою слабосоленої або лососем неодмінно порадує всю вашу сім’ю.
Ми також радимо вам приготувати мімозу з тунцем або салат за рецептурою кулінарів.
Салат мімоза з червоною рибою
Незвичайність цього рецепта полягає в одному незвичайному інгредієнті. Салат мімоза з сиром і яблуком безсумнівно здивує всіх присутніх за столом.
Складові:
- 2 банки лосося в маслі;
- 1 цибулина;
- 2 картоплини;
- 3 ст. л. вершкового масла;
- 200 гр легкого майонезу;
- 2 середніх зелених яблука;
- 4 великих яйця;
- 200 гр твердого сиру;
- 1/2 ч. Л. солі.
Мімоза з червоною рибою:
- Коренеплоди вимити. Картоплю і моркву відварити до готовності, остудити, почистити і натерти на тертці в різні миски.
- Цибулину позбавити від лушпиння і нарізати четвертинками кілець. Обшпарити окропом, щоб пішла гіркота.
- Рибу розім’яти з невеликою кількістю власної підливи.
- Натерти яблуко, попередньо видаливши серцевину і шкірку.
- Попередньо заморозивши, вершкове масло натерти.
- Натерти крупно сир.
- Викласти шарами інгредієнти: цибулю; майонез; вершкове масло; картопля; майонез; білки; сіль; майонез; яблуко; рибні консерви; сир; майонез; жовтки.
- Накрити блюдо плоскою тарілкою або затягнути харчовою плівкою, прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Як приготувати мімозу з горбушей, ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Рецепт мімози з сиром і лососем
В даному рецепті мінімум інгредієнтів, що дозволяє приготувати страву в лічені хвилини. Смак виходить досить простий, продукти не заглушають один одного, а навпаки гармонійно поєднуються між собою.
Інгредієнти рецепта:
- 1 банка консерви лосося;
- 5 великих курячих яєць;
- 150 гр сиру твердого сорту;
- 1 цибулина;
- 5 ст. л. легкого майонезу.
Мімоза рецепт з сиром і лососем:
- Яйця відварити, примусово остудити в холодній воді, почистити від шкаралупи. Жовтки відокремити від білків і натерти в різні тарілки.
- Лосось дістати з банки, вибрати кісточки. Розім’яти рибне філе виделкою.
- Цибулину очистити від лушпиння та дрібно порізати кубиками, залити окропом на 5-7 хвилин, потім рідину злити. Додати масу до лосося і перемішати.
- Сир для салату рекомендується вибирати з твердих сортів: Російський, Голландський. Продукт натерти на дрібній тертці в окрему піалу.
- Викласти в салатницю всі інгредієнти шарами, чергуючи їх в такій послідовності: половину білка, лосось з цибулею, сирок, білки, що залишилися і жовток. Всі верстви змащувати невеликою кількістю майонезу.
- Прикрасити блюдо за бажанням зеленню і відправити просочуватися в холодильник на пару годин.
Салат мімоза рецепт класичний рецепт з сиром
Дивний винахід господинь – рисова “Мімоза”. Дивна закуска тим, що подавати її можна як другу страву, розігрів у мікрохвильовій печі.
Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування мімози зі скумбрією або мімозу з сайра.
Складові:
- 1 баночка консерв;
- 1 цибулина;
- 10 ст. л. відвареного рису;
- 50 гр замороженого вершкового масла;
- 120 гр твердого сиру;
- 3 великих курячих яйця;
- 150-170 мл легкого нежирного майонезу.
Салат мімоза з сиром шари:
- Попередньо відварити до готовності рис в підсоленій воді.
- Відварити яйця круто, залишити в холодній воді остигати. Після почистити і розділити на жовтки і білки, натерти в різні тарілки.
- Сир натерти на тертці.
- Лук звільнити від лушпиння і нашаткувати.
- Попередньо заморожене масло натерти на тертці.
- З рибної консерви видалити кістки, гарненько розім’яти рибне м’ясо виделкою разом з рідиною.
- Взяти плоске блюдо і викласти салат: рис, майонез, шар з риби, цибулю, масло, сир, майонез, білки, майонез, жовтки.
- Залишити для просочення салат в холодильнику на 2 години і можна подавати.
Салат мімоза приготування із зеленню
Салат з лососем, зеленню та спеціями – смачний і швидкий в приготуванні, до того ж дуже ситний. Це незамінна закуска для новорічного столу, оскільки яскраве, листкове блюдо виглядає дуже святково і апетитно.
Необхідні продукти:
- 2 банки консервованого лосося;
- 4 великих курячих яйця;
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 1 стакан майонезу;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 1/2 чайної ложки меленого перцю.
Приготування салату мімоза:
- Поставити варити яйця. У киплячій воді готувати не більше 10 хвилин. Після залити холодною водою і остудити. Розділити на жовтки і білки, подрібнити окремо.
- Картоплю і моркву добре помити, відварити в мундирах. Як тільки коренеплоди будуть готові, їх потрібно остудити, почистити і натерти в різні тарілки.
- Цибулину звільнити від лушпиння, нашаткувати.
- Рибу відкинути на друшляк, позбавити за допомогою пінцета від кісток, розім’яти виделкою.
- Викласти шари салату в такій послідовності: картопля, морква, цибуля, білок, лосось і яєчні жовтки. Між шарами малювати майонезну сіточку, верхівку змащувати не потрібно.
- При бажанні прикрасити зеленню і залишити в холодильній камері просочуватися на годину-півтори.
Рецепт мімоза салат з лососем
Ще один прекрасний рецепт популярного салату “Мімоза”. Дуже схожий на звичайний класичний варіант, але з додаванням твердого сиру.
Список інгредієнтів:
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 3 великих яйця;
- 50 гр твердого сиру;
- 1 банка лосося;
- 1 цибулина;
- 100 мл салатного майонезу.
Салат мімоза з лососем:
- Картоплю і моркву ретельно вимити і відварити до готовності. Після остудити, зняти шкірку і окремо натерти в різні миски.
- Яйця відварити, після охолодити і почистити. Розділити на білки і жовтки і подрібнити на тертці.
- Сир натерти на тертці.
- Лук очистити від лушпиння, дрібно порізати.
- Лосося викласти на блюдце разом з маслом. Видалити зі шматочків кісточки, розім’яти виделкою. Додати до риби цибулю і перемішати.
- Викладаємо шарами всі інгредієнти, кожен з яких промащувати легкої майонезній сіточкою: половина натертої картоплі, лосось з цибулею, друга половина картоплі, сир, морква, тертий білок і подрібнений жовток.
- Перед подачею до столу охолодити.
Поради господинь:
Щоб “Мімоза” вийшла якомога більш ніжною, смачною і ефективної, рекомендуємо ознайомитися з декількома тонкощами приготування:
- Для приготування салату з сиром рекомендується вибирати тверді сорти, які за кольором, як можна більш жовті. Якщо ж ви не великий любитель твердих сирів, а рецепт сподобався, можна замінити на пару плавлених сирків класичної “Дружби”.
- При використанні звичайного ріпчастої цибулі рекомендується перед додаванням в салат залити нарізану масу водою для видалення гіркоти.
- Багато хто вважає, що чим більше майонезу додається в салат, тим соковитіше блюдо буде і краще просочиться. Це міф, так як соус у великій кількості лише перекриє смак інгредієнтів.