Скільки б не модернізували салат гранатовий браслет рецепт класичний без буряка, якими б компонентів не прикрашали, саме класика залишається і до цього дня найбільш вдалою, смачною і вишуканою. Салат гранатовий браслет з яловичиною класичний перевершує всі закуски, які можна побачити на святковому столі.
Салат гранатовий браслет – класичний рецепт
Куряче м’ясо додає закусці ніжність, легкість і вишуканість. Таким блюдо ми і звикли бачити. Адже крім смакових якостей, гранатовий браслет салат класичний – яскравий, красивий і ароматний.
Будуть потрібні:
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 300 гр. м’яса курки;
- 3 яйця;
- 1 буряк;
- 1 цибулина;
- 1 гранат;
- 100 гр. волоських горішків;
- 2 зубика часнику;
- 150 гр. майонезу;
- 2 ст. л. масла;
- 1/4 ч. Л. солі.
Гранатовий браслет салат – класичний рецепт:
- Відварити моркву, буряк і картопля, після чого остудити і очистити. Потім подрібнити на тертці.
- Яйця відварити, перекласти в холодну воду. Після того, як охолонуть – очистити від шкаралупи і натерти на тертці.
- Лук звільнити від лушпиння, нашаткувати і прожарити на сковороді з додаванням олії до золотистого кольору.
- Куряче м’ясо відварити, потім остудити і нарізати шматочками.
- Горішки бажано трішечки обсмажити на гарячій і сухій сковороді, після чого вже подрібнити простий качалкою.
- Часник очистити від лушпиння і пропустити через прес, змішати з майонезом.
- У центр тарілочки поставити стакан, навколо якого формувати салатні верстви, кожен з яких обов’язково промащувати часниково-майонезним соусом.
- На дно тарілки викласти картоплю.
- Далі розподілити морква і горішки.
- На наступному етапі додати курку і цибулю.
- Далі розсипати рівномірно яйця і буряк.
- Гранат очистити від щільної шкірки і акуратно витягнути зерна, прикрасити ними блюдо
- З готового продукту витягнути стакан і на 30 хвилин прибрати в холодильник.
Порада: щоб страва вийшла менш калорійним, смажену цибулю можна замінити свіжим.
Можливо вас також зацікавлять класичні рецепти салату гніздо глухаря.
Салат гранатовий браслет класичний з куркою
Куряче м’ясо володіє неймовірною ніжністю. А якщо мова йде про копченому варіанті, то блюдо з його додаванням стає ароматним і набуває неповторний смак.
Будуть потрібні:
- 1 буряк;
- 1 цибулина;
- 2 картоплини;
- 2 морквини;
- 300 гр. копченого курячого філе;
- 2 яйця;
- 1 гранат;
- 100 гр. волоських горіхів;
- 2 зубика часнику;
- 150 гр. майонезу.
Салат гранатовий браслет з куркою класичний:
- Часник очистити, подрібнити за допомогою преса і змішати отриману масу з майонезом.
- Всі овочі відварити, остудити і почистити, подрібнити на на тертці.
- Яйця відварити до твердого жовтка, остудити, очистити від шкаралупи і дрібно покришити.
- Горіхи нарубати ножем.
- Куряче м’ясо нарізати якомога дрібніше.
- Лук звільнити від лушпиння, нашаткувати і прожарити на розпеченій сковороді.
- Для формування страви необхідна плоска, але дуже широка тарілка, в центр якої поміщаємо стакан, завчасно змазаний олією.
- Салат має на увазі пошарове викладання з обробкою кожного без винятку шару часниково-майонезній заправкою.
- Гранатовий браслет салат класичний рецепт шари: картопля, буряк, морква, горіхи, курка, цибуля, яйця, буряк.
- Після завершення формування шарів, стаканчик витягти, а отримане блюдо рясно присипати гранатовими зернами.
Важливо! Щоб в результаті салатик вийшов насиченим і не прісним, всі верстви рекомендується трішечки підсолювати і приперчує.
Ви також можете спробувати приготувати класичний грецький салат, приготування якого не займе багато вашого часу.
Салат гранатовий браслет – рецепт класичний з яловичиною
Яловичина є не зовсім звичайним продуктом для страви. Але саме цей вид м’яса в смаженому вигляді чудово доповнює салат гранатовий браслет класичний з яловичиною, робить більш насиченим і поживним.
Будуть потрібні:
- 2 картоплини;
- 2 буряки;
- 1 морквина;
- 300 гр. яловичини;
- 100 гр. горіхів волоських;
- 1 гранат;
- 30 гр. лушпиння зелені;
- 120 гр. майонезу.
Салат гранатовий браслет з яловичиною – рецепт класичний:
- Овочі помити і відварити, після цього остудити і очистити. Потім натерти на тертці.
- М’ясо яловичини промити, нарізати тоненькими смужками і прожарити.
- Волоські горіхи подрібнити качалкою і змішати з буряком і невеликою кількістю майонезу.
- Лук промити і нашаткувати.
- Тарілка для цієї страви повинна бути не тільки яскравою і святковою, але і широкою. У самий її центр поставити стакан, навколо якого формувати шари, промащуючи кожен соусом.
- Шари по порядку: картопля, морква, яловичина, цибуля, горіхи, буряк.
- Прикрасити салат гранатовими зернами і акуратно витягнути стакан.
Мімоза з рисом в класичному виконанні прикрасить ваш обідній стіл і сподобається всім домочадцям.
Класичний рецепт салату гранатовий браслет
Найбільшою популярністю серед любителів гранатового браслета володіє саме це блюдо, в якому присутня чорнослив. За допомогою сухофрукти не тільки досягається гармонія смаку, але і додається вишуканість, пікантність.
Будуть потрібні:
- 2 яйця;
- 1 гранат;
- 300 гр. м’яса курки;
- 1 буряк;
- 100 гр. чорносливу;
- 2 картоплини;
- 1 цибулина;
- 100 гр. майонезу.
Рецепт салату гранатовий браслет – класичний:
- Яйця відварити, остудити і почистити. Потім натерти на тертці або дрібно порубати ножем.
- Куряче м’ясо відварити у воді зі спеціями, потім охолодити і нарізати шматочками.
- Буряк і картопля помити, запекти у фользі. Потім звільнити від шкірки і натерти на тертці.
- Лук очистити від лушпиння, нашаткувати і обсмажити до золотистого кольору.
- З часнику зняти лушпиння і пропустити зубчики через прес. Змішати масу з майонезом.
- Чорнослив залити на 15 хвилин окропом, потім рідину злити, а сухофрукти дрібно нарізати.
- У центр тарілочки поставити склянку і навколо нього викладати всі верстви, не забуваючи їх змащувати майонезним-часниковим соусом.
- Починаємо цей процес з картоплі, потім додаємо моркву.
- Далі викладаємо чорнослив, курку.
- На буряки розсипаємо цибулю і буряк.
- Очищений і розділений на зернятка гранат висипається зверху.
- Страва не менше восьми годин необхідно настояти в холодильнику, а перед подачею витягти склянку.
Важливо! Щоб блюдо виглядало «як на картинці», зернятка граната повинні прилягати якомога ближче один до одного. Краще не пошкодувати і використовувати пару плодів, щоб в кінцевому результаті отримати салат неймовірної краси.
Любителів класичних варіантів приготування страв також може зацікавити класичний олів’є з курячим м’ясом.
Салат гранатовий браслет класичний
Курка, яка використовується в більшості рецептур, не завжди може виявитися в наявності. Та й просто не всім до вподоби. Ідеальне рішення – замінити філе на свинину, яка не менше ніжна, але більш ситна.
Будуть потрібні:
- 2 картоплини;
- 1 буряк;
- 1 Морковина;
- 300 гр. свинини;
- 2 яйця;
- 100 гр. волоських горішків;
- 150 гр. майонезу;
- 1 гранат.
Салат гранатовий браслет – рецепт класичний з м’ясом:
- Свинину відварити в підсоленій воді, остудити і дрібно нарізати.
- Буряк помити і запекти в шкірці. Подрібнювати коренеплід необхідно на тертці.
- Картоплю і моркву потрібно відварити, остиглими очистити і подрібнити тим же чином, що і буряк.
- Яйця відварити, остудити і почистити. Потім дрібно нарубати ножем.
- Горіхи потовкти у ступці.
- Як і в інших рецептурах, по центру страви поставити склянку і розміщувати навколо обмежувача шари салату, змащуючи кожен соусом.
- Розташовувати шари в наступному порядку: картопля, м’ясо, морква, горіхи, яйця, буряк.
- Залишається лише прикрасити салат гранатовими зернятками і витягти з центру стакан.
- Перед подачею рекомендовано настояти блюдо в холодильнику близько 4 годин.
Рецепт салату гранатовий браслет класичний без буряка зібрав всі продукти, які разом створюють дивовижне кулінарне творіння. Закуска стане яскравою прикрасою будь-якого торжества. Гості завжди дуже раді появі страви на столі і тому гранатовий браслет там надовго і не затримується.
Також просто і швидко ви зможете приготувати класичний салат цезар.