Про користь цибулі давно відомо, і він в достатній кількості представлений в нашому раціоні, як недорогий і всесезонний овоч. Однак, проблема в тому, що сирий лук, з огляду на його гіркоти і специфічного запаху, їдять небагато, а з їжею він потрапляє на наш стіл після серйозної термічної обробки, під час якої втрачається велика частина вітамінів і нейтралізує фітонциди.
Але якщо готувати цибулю недовго, то він залишиться практично сирим, зате пом’якшиться на смак. Одна зі страв, в яких він знаходиться в такому вигляді – цибульні оладки.
Це дуже просте блюдо і дуже бюджетне, але при всій простоті – неймовірно смачне. Його навіть можна подавати як аперитив, адже ніщо не збуджує апетит краще, ніж ніжний запах злегка обсмаженої цибулі.
Кількість інгредієнтів вказана на 2 порції.
Салат «Пеньок»
Салат «Гніздо глухаря»
Інгредієнти для цибулевих оладок:
- 1 велика цибулина
- 1 яйце вищої категорії (або 2 дрібні)
- 0.5 ч. Л. солі
- 2 ст. л. борошна
- 3 ст. л. молока
- рослинне масло (тільки для смаження)
Як приготувати цибульні оладки
Очищену цибулину наріжте тоненькими, але великими шматками. Якщо цибуля великий – півкільцями, якщо маленький – можна цілими кільцями. Можна також скористатися теркою-шинковкой або кухонним комбайном, якщо вони дають не надто тонкі шматочки.
Додайте до цибулі сіль, яйце і борошно.
Розітріть суміш і розведіть молоком. Молока можна взяти трохи більше або трохи менше. Якщо тісто буде більш густе, то цибульні кільця пожеж, як у клярі, а якщо більше рідке, то цибулю «сховається» всередині оладок під час смаження.
Викладайте тісто столовою ложкою на гарячу сковорідку з олією і злегка притисніть і розправте цибульні гірки. Накрийте сковорідку кришкою і зменшіть вогонь на середній.
Коли низ оладок підрум’янитися, переверніть їх і знову накрийте кришкою. Усередині вони пропекутся швидко, так як в них більше цибулі, ніж тесту.
Цибулеві оладки краще подавати гарячими. Можна і підігріти, але свіжі, з пательні все ж краще, так як свіжа корочка злегка хрумтить.
Рецептом цибульних оладок поділилася Наталя.
Цибулеві котлети від «Смачної хвилинки»: