Навіть в класичних рецептах Мімози замість картоплі іноді присутній рис, який робить страву більш ситним, насиченим і трохи повітряним. Додавши цей компонент хоч раз, без нього вже салат готуватися просто не буде. Рецепт приготування мімози, який припаде до смаку вам – ви можете вибрати з нашої статті.
Салат мімоза з рисом
Це один з найпростіших в приготуванні салатів. Повітряний і свіжий, вишуканий і оригінальний, готувати його швидко і неймовірно легко.
Мімоза з рисом рецепт включає:
- 1 банка консервів рибних;
- 1 стакан готового рису;
- 4 яйця;
- 2 морковіни;
- 1 цибулина;
- 100 гр. майонезу.
Салат мімоза з рисом рецепт:
- З консерви злити всю рідину, великі кісточки вибрати. Рибу подрібнити простий виделкою.
- Яйця і моркву відварити, після чого очистити.
- Білок відокремити від жовтка. У різні тарілки натерти на тертці.
- Лук очистити від лушпиння і нарізати дрібненькими кубиками.
- Моркву натерти.
- Починаємо формування салату з рисового шару, який потрібно змастити майонезом.
- Далі додамо рибу і цибулю. Знову необхідна майонезна сіточка.
- Тепер викладемо морквяний шар, а слідом за ним – білки і соус.
- На завершення салат присипаючи желточной крихтою.
- Перед подачею прибираємо салат в холодильник на 1 годину.
Можливо вас також зацікавлять класичні рецепти салату гніздо глухаря.
Мімоза з рисом і сиром
Такий салат стане справжньою окрасою Новорічного столу. Страва не просто яскраве, воно виглядає якось особливо урочисто. У поєднанні з натертим сиром, закуска виходить набагато живильної і ситної.
Будуть потрібні:
- 1 баночка консервів рибних;
- 100 гр. сиру будь-якого твердого;
- 50 гр. рису;
- 2 морковіни;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- 100 гр. майонезу.
Салат мімоза з рисом і сиром:
- Морква промити, залити водою і близько півгодини проварити.
- Окремо відварити яйця, після чого остудити і очистити від шкаралупи.
- Відварити і рис, після чого відкинути на друшляк. Промити і просушити.
- Очистити цибулю від лушпиння, після чого нарізати маленькими кубиками.
- Рибу в консервах відокремити не тільки від рідини, але і від кісточок. Тільки після цього шматки акуратно розім’яти виделкою.
- Для подрібнення сиру використовується терка.
- Білок в яйцях відокремити від жовтка, після чого обидва компонента натерти на тертці.
- Першим шаром слід викласти рис і змастити майонезом.
- Далі додамо рибний і цибульний шар, знову майонезна сіточка.
- Поверх цибулі викласти сир і ще раз майонезом потрібно намалювати сітку.
- Тепер розподілимо білок і змастіть соусом.
- На білок додамо моркву і теж обов’язково намалюємо сіточку з майонезу.
- Прикрасимо верхівку страви тертими жовтками і приберемо салат на 30 хвилин в холодильник.
Ви також можете спробувати класичний грецький салат, приготування якого не займе багато часу.
Салат мімоза рецепт з рисом
Для східної кулінарії рис є більш цінним продуктом, ніж хліб. Особливо популярно поєднання з рибою. Для нашої ж культури рис ще не має такого глобального значення, але в мімозу додавати цей інгредієнт навчилися.
Будуть потрібні:
- 3 яйця;
- 5о гр. масла вершкового;
- 1 банка консервів рибних;
- 100 гр. сиру;
- 1 цибулина;
- 100 гр. майонезу;
- 1/2 склянки рису;
- перець і сіль.
Рецепт салату мімоза з рисом:
- Масло слід заморозити. З цією метою продукт помістити на пів годинки в морозильник.
- Яйця відварити близько десяти хвилин, після чого залити холодною водою і остудити.
- Рис відварити в підсоленій воді, остудити, додати майонез і трохи вершкового масла в розтопленому вигляді.
- Яйця звільнити від шкаралупи, розділити на білок і жовток. Білок нарізати ножем, а для подрібнення жовтка слід скористатися виделкою.
- Очистити цибулю і нарізати крихітними кубиками.
- На тертці натерти сир.
- З банки витягти рибу, відокремити від кісточок і подрібнити виделкою.
- Починаємо формування салату: першої викладаємо рибу і рисовий шар.
- На рис викладаємо сир і змащуємо ретельно майонезом.
- Далі розподіляємо білки і цибулю. Знову малюємо майонезну сіточку.
- Прикрашаємо салат желтковой крихтою і прибираємо на годину в холодильник.
Гранатовий браслет в класичному виконанні прикрасить ваш обідній стіл і сподобається всім домочадцям.
Рецепт мімози з рисом і гарбузом
Даний салат не просто оригінальний – це унікальна, неймовірно вишукана рецептура рибної страви. Поєднання рису, гарбуза і сметани знаходиться в повній гармонії з консервами. Як приготувати салат мімоза покроково з гарбузом, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
Будуть потрібні:
- 100 гр. рису;
- 1 банка консервів рибних;
- 50 гр. лука порею;
- 2 ст. л. оцту яблучного;
- 1 ч. Л. цукру;
- 100 гр. гарбуза;
- 2 плавлених сирка;
- 3 яйця;
- 100 гр. сметани.
Мімоза салат з рисом і гарбузом:
- Відварюємо рис, промиваємо і просушуємо.
- З консервів злити рідину, вибрати кістки і подрібнити виделкою рибу.
- Гарбуз відварити і натерти на тертці.
- Яйця відварити, остудити. Жовток відокремити від білка і окремо натерти.
- Лук обполоснути, дрібненько посікти і змішати з оцтом і цукром, після чого хвилин 5 настояти.
- На дно блюда викладаємо рис, акуратно розрівнюємо і змащуємо сметаною.
- Поверх рису додаємо рибу і цибулю порей.
- Наступними викладемо білки і смажена шар сметаною.
- Білки покриємо тертим сиром і викладемо гарбуз.
- Смажена шар сметаною.
- В кінці додамо кришеним жовтки і приберемо блюдо в холодильник на годину.
Любителів традиційних варіантів приготування страв також може зацікавити класичний олів’є з курячим м’ясом.
Мімоза салат рецепт з рисом і шпротами
Салат, в якому використовуються шпроти замість звичайних консервів і відварений розсипчастий рис – це дивно смачна страва. Закуску можна приготувати і з нагоди свята, і на вечерю в будній день. Тут ми описали покроковий рецепт салату мімоза з шпротами і рисом.
Будуть потрібні:
- 1 банка шпротів;
- 1 цибулина;
- 4 яйця;
- 100 гр. рису;
- 100 гр. сиру;
- 100 гр. майонезу.
Мімоза з рисом шари:
- Яйця відварити, остудити, очистити. Білки відокремити від жовтків і натерти їх в різні тарілки.
- В цей же час відварити рис.
- Лук очистити від лушпиння і нарізати невеликими кубиками.
- Шпроти акуратно перекласти в миску, щоб масла там виявилося, якнайменше, після чого подрібнити рибу виделкою.
- Сир натерти на тертці.
- На дно блюда рівномірно розподілити шпроти, а слідом за ними – дрібно нарізану цибулю.
- Наступним шаром додати білки і сир.
- На сир викладається розсипчастий рис і рясно поливається маслом, яке залишилося в банці з-під шпротів.
- Тепер настала черга і майонезу. Соус слід рівномірно розподілити по шару рису.
- Залишається готову страву рясно присипати подрібненими жовтками і прикрасити гілочками зелені. Зелень – не обов’язковий атрибут, але так «Мімоза» виходить святковіше і нарядней.
- Салат на годину ставиться в холодильник, щоб повноцінно просочився.
Також просто і швидко ви зможете приготувати класичний салат цезар.
Відсутність мімози на Новорічному столі рівносильне відсутності класичного для всіх свят «Олів’є». Але так адже хочеться навіть звичні, стандартні салати урізноманітнити, дати їм нове життя і оригінальність. З додаванням рису в блюдо цього легко можна домогтися.