Рулетики з тонкого лаваша виглядають цікаво і святково. Їх можна дуже швидко приготувати для шведського столу, пікніка або звичайного обіду.
Тонкий лаваш – ідеальний напівфабрикат для святкових закусок. На його основі можна зробити гарячі конвертики з різними начинками, а можна – апетитні рулетики. Я пішла іншим шляхом і приготувала на свято гострі роли з лаваша з м’яким плавленим сиром, яйцями і часником. Начинка ця проста, доступна і дуже популярна. Такі рулетики – безпрограшний варіант святкового частування.
Складові:
- м’який плавлений сир (я використовувала вершковий) – 200 г
- яйце сорти С1, зварене круто – 2 шт.
- часник – за смаком (2-4 зубчики)
- лаваш – 1 шт. вагою 100 г
- сіль
- майонез для змащування лаваша.
Спосіб приготування
- Приготуйте сирну начинку: в миску викладіть вершковий сир. Туди ж покладіть яйце – дрібно порубане, або натерте на великій тертці. Часник очистіть від лушпиння, промийте і, пропустивши через прес, додайте до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте начинку для лаваша.
- Розгорніть лист лаваша і змастіть його тонким шаром майонезу. Дайте полежати хвилин десять, щоб він просочився і пом’якшав. Викладіть на середину гостру сирно-часникову начинку і розподіліть по поверхні за допомогою ножа з широким лезом або довгою кулінарної лопатки.
- Поверніть лаваш рулетом – щільніше, щоб усередині не утворилися порожнечі. Упакуйте в харчову плівку і покладіть в прохолодне місце на кілька годин (я зазвичай готую страву з вечора і залишаю його в холодильнику на ніч).
- Наріжте просочився рулет навскоси скибочками, товщиною 2-2,5 см. Перед подачею на стіл розкладіть закуску по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню, овочами і маслинами. Смачного!
Господині на замітку:
- Роли вийдуть більш яскравими і апетитними, якщо в начинку додати невелику кількість подрібненої зелені або трохи моркви по-корейськи.
- Любителям гострих страв рекомендуємо додати в начинку дрібку меленого чорного перцю.