Білий гриб – король лісу. Як їх не приготуєш, це завжди смачно. Чистити білі гриби не складно, тільки ніжку. Сьогодні заморозимо їх на зиму, двома різними способами – цілі і нарізані. Цілі гриби взимку можна використовувати в приготуванні жаркого, супу, а порізані – на піцу, просто посмажити зі сметаною. Замороження на зиму зручна тим, що не потрібно довго возитися з грибами, відварити і по пакетам розклали, взимку ж теж хочеться смачна страва з лісовими грибами приготувати.
Як заморозити гриби рядовками
Для заморозки білих грибів цілими і нарізаними на зиму нам знадобиться 30 хвилин, кількість порцій – 5.
Інгредієнти для заморозки білих грібво на зиму:
- Свіжі білі гриби – 600 г
- Лимон – 1 гурток
- Морквина смачна – 1 не велика штука
- Кріп свіжий – 1 пучок
- Перець духмяний в горошку – 4 штуки
- Сіль мелена – 1 столова ложка
Етапи приготування на зиму заморожених білих грибів цілими і шматочками
Свіжі білі гриби потрібно відразу готувати. Зазвичай в лісі вони ростуть в таких місцях, що і мити їх легко і просто.
Обов’язково пообрізували місця, де гриб трохи зіпсувала або черв’ячок поїв, почистіть ніжку і обріжте край. Гриби залити теплою водою, добре руками їх помити і викласти в чисту миску.
Беремо каструлю і висипаємо в неї білі гриби, заливаємо водою – приблизно, 1 літр. Відрізаємо у лимона один гурток прямо з цедрою, додаємо в каструлю. Висипаємо сіль, перець духмяний в горошку. Морквину чистимо і теж в каструлю. Пучок кропу заздалегідь вимити і прямо не різаний кидаємо до грибів.
Включаємо плиту і коли закипить вода, робимо вогонь тихіше. Варяться білі гриби – 25 хвилин.
Час минув, викладаємо відварені білі гриби в миску, щоб охололи.
Можна поставити її на підвіконня, біля вікна або на балкон, щоб швидше пішов процес.
Половину білих грибів (дрібні, бажано) відкладаємо, а решта нарізаємо будь-яким способом, як вам більше подобається.
Морозити можна білі гриби в спеціальних пакетах для заморозки або в звичайних целофанових.
Висипаємо порізані гриби в один пакет і небільше в інший, целенькие.
Ковбаскою разравниваем гриби на дні пакету і закручуємо просто в нього ж, ніяких вузликів, тільки дивіться, випустіть все повітря. Складаємо пакети з білими грибами в морозилку.
Вже на ранок наступного дня білі гриби добре замерзнуть і можна з ними готувати будь-яку страву.
Білий гриб, будь-хто, порізаний або цілий можна навіть замаринувати взимку. Просто в киплячий маринад викладаємо їх, заморожені, пару хвилин варимо і в тому ж маринаді маринуємо, тільки оцет додати потрібно.
Як заморозити білі гриби на зиму розповіла Олена Бондаренко.
Мариновані білі гриби від Просто смачно: