Салат «Цезар» традиційний рецепт – визнана класика світової кухні. Придуманий в 1924 році, він скоро відсвяткує свій столітній ювілей. Класика існує за своїми законами. Одне і те ж музичний твір у виконанні різних артистів звучить по-своєму, розкриваючись новими гранями і відтінками. Театральна роль може змінитися до невпізнання, будучи зіграна в постановці режисера-новатора.
Так і в кулінарії. Саме розтиражована блюдо в авторському приготуванні завжди має властиві тільки йому смакові відтінки і нюанси. Іноді улюблений рецепт хочеться зробити ще вишуканішим і додати в нього нові складові. Іноді навпаки, виникає бажання повторити на власній кухні шедевр мішленівські ресторану, використавши при цьому найдоступніші продукти.
Найпростіший рецепт салату цезар з куркою приймає практично будь-які додаткові включення. Цезар з куркою простий рецепт в спрощеному виконанні активно пропонують у своєму асортименті закладу громадського харчування. Багато господинь люблять готувати адаптовані варіанти будинку, не для торжества, наприклад, а як закуску для звичайного обіду або вечері.
Можливо вас також зацікавить рецепт, як приготувати олів’є з ковбасою.
Салат цезар простий рецепт
Класичний рецепт «Цезаря» готується з качанового салату «Романо», пшеничних крутонов, «пармезану» і особливої заправки, для якої змішуються масло, обов’язково оливкова, витримане 1 хвилину в окропі яйце, спеції, часник, дижонская гірчиця, свежевидавленний сік лимона і вустерский соус. Спростити традиційний рецепт можна, взявши замість крутонов готові сухарики з білого хліба і урізавши список складових заправки. Салат легко і швидко зробити, повернувшись з роботи і прихопивши по шляху в магазині відсутні продукти.
Інгредієнти на 4 персони:
- Салат «Романо» – 350 грам;
- Пшеничні сухарики з магазину – 80 грам;
- Сир (бажано твердий) – 120 грам;
- Соус – 200 грам.
Продукти для соусу:
- Оливкова олія 175 гр .;
- Гірчиця – 8 грам;
- Лимон – 1;
- 2 зубці часнику;
- Мелений перець (чорний) – 2 грами;
- Сіль – 2 грами.
Салат цезар рецепт простий:
- Зробити заправку: з лимона вичавити сік, всі продукти, крім масла, скласти в чашу блендера (часник попередньо подрібнити), перемішати. Потроху вливати масло, продовжуючи розмішувати до отримання однорідної текстури бежевого кольору. Консистенція готового соусу – трохи рідині майонезу.
- Салат розібрати на листя, вимити, підсушити, порвати на шматочки довільної форми (приблизно 3х3 см), викласти в салатник.
- Висипати на листя половину сухарів, залити половиною соусу, перемішати.
- Поверх салату крупно натерти сир (можна скористатися Овочечистка і нарізати сир тонкою стружкою), залити соусом.
- Решта сухарики розсипати по всій поверхні готового до подачі страви. Цезар з копченою курятиною.
Простий салат цезар з куркою
За рахунок включення курячого м’яса салат цезар найпростіший рецепт виходить поживним і ситним. Даний салат цезар з куркою простий рецепт відрізняється використанням саме копченої курятини. Це збагачує смак салату і економить час – курку не треба готувати!
Інгредієнти на 4 персони:
- Філе копченої курки – 200 грам;
- Салат (будь-який, як в попередньому рецепті) – 300 грам;
- Готові пшеничні сухарики з магазину – 80 гр .;
- Сир, твердий або напівтвердий – 120 грам;
- Соус – 200 грам.
На соус:
- Оливкової олії 175 гр .;
- Гірчиці – півтори ч. Ложки;
- Лимон – 1;
- 2 зубці часнику;
- Перець мелений і сіль – по 2 гр.
Приготування салату цезар з куркою простий рецепт:
- Зробити соус: змішати подрібнений часник, сік лимона, гірчицю в блендері; посолити і поперчити; поступово ввести масло, перемішувати до отримання гладкої консистенції.
- Філе курки порізати невеликими шматочками.
- Салат вимити, трохи підсушити, нарвати довільно в салатник.
- Змішати салатні листя з частиною сухарів і заправки.
- Зверху розмістити шматочки курятини разом з натертим сиром, залити соусом.
- Незадовго до подачі на стіл посипати сухариками. «Цезар» з рибою гарячого копчення.
Не обмежуйте свій раціон, адже його так просто урізноманітнити таким смачними стравами, як зимовий олів’є або новий олів’є.
Найпростіший спосіб приготування салату цезар
Копчена риба надає салату деяку вишуканість, а оформлення з яєць і помідорів не тільки прикрашає готову страву, а й збагачує смак. Такий салат цілком підійде для сімейного застілля в вихідний день.
Інгредієнти для 4 осіб:
- Філе риби гарячого копчення (горбуші, тріски) – 200 грам;
- Яйця – 4;
- Помідори черрі – 400 гр .;
- 100 грамів сиру (будь-якого);
- Салат «романо» (можна «айсберг») – 300 грам;
- Пшеничні сухарікі- 80 грам.
Готуємо салат цезар:
- Соус для салату цезар, простий рецепт можна взяти з рецептів вище.
- Яйця відварити круто, почистити і порізати секціями (кожне на 6-8 сегментів).
- Помідори порізати на половинки.
- Філе риби розібрати на маленькі шматочки.
- Салат вимити, просушити, порвати в салатник.
- Додати частина сухарів, помідорів і соусу, добре перемішати.
- Покласти на салат шматочки риби, яйця.
- Зверху додати тертий сир і вилити соус, що залишився.
- Посипати сухарями і прикрасити половинками помідорів.
Цезар з шинкою, огірком і помідорами чері
Включення шинки робить блюдо досить щільним, поєднання продуктів дає відчуття свіжості, за кольором салат виглядає ошатно і яскраво. Майонез – соус для «Цезаря» неправильний, але спрощені варіанти салату з ним готують досить часто. Важливо не класти його багато, щоб не заглушати загальний смак.
Інгредієнти для 4 осіб:
- Шинка будь-яка – 200 грамів;
- Огірки свіжі – 4 середнього розміру;
- Помідори черрі – 200 грам;
- Салат листовий – 300 гр .;
- Сир – 100 грамів;
- Сухарики магазинні пшеничні – 80 грам;
- Майонез Провансаль – 100 грам.
Процес приготування салату цезар:
- Простий соус для салату цезар зробити як в рецептах вище.
- Шинку нарізати дрібними кубиками, як варіант – тонкою соломкою.
- Один огірок порізати кільцями для прикраси, інші – тонкою соломкою, краще – крупною стружкою на овочерізки.
- Помідори розрізати навпіл.
- Салат вимити, висушити, нарвати довільно в салатник.
- Додати половину сухарів і помідорів, порізані огірки, майонез, як слід перемішати.
- Зверху викласти шинку, тертий сир.
- Декорувати кільцями огірків і половинками помідорів, посипати сухариками.
Спробуйте здивувати своїх домочадців такими стравами, як домашнє олів’є по новому і гранатовий браслет без картоплі.
Новорічний цезар з креветками, мандаринами і черрі
Спрощений варіант традиційного в ресторанному виконанні «Цезаря» з креветками зробити теж можна. Досить використовувати готові очищені креветки, що продаються у всіх супермаркетах. Оригінальна включення – часточки мандаринів. Цитрусові відмінно поєднуються з морепродуктами, смак і запах мандарина нагадують Новий Рік.
Інгредієнти на 4 порції:
- Креветки очищені – 100 грам;
- Салат листовий – 300 грам;
- Сухарики пшеничні – 80 грам;
- Сир – 100 грам;
- Мандарини – 2 шт .;
- Помідори черрі – 100 грам;
- Соус – 200 грам.
приготування:
- Соус зробити як в рецепті № 1.
- Креветки розморозити;
- Помідори порізати навпіл;
- Мандарини почистити, розділити на часточки, порізати на дрібні шматочки, кісточки вибрати.
- Салат вимити, висушити, порвати руками, викласти в салатник.
- Додати половину сухариків, порізані мандарини, половину соусу.
- Все ретельно перемішати.
- Зверху розкласти креветки, натерти крупно сир, залити соусом.
- Прикрасити половинками черрі.
- Посипати залишилися сухариками перед подачею до столу.
Меж кулінарної фантазії не існує. Салат «Цезар» за майже вікове своє існування пережив масу трансформацій і удосконалень. Звичайно, кожен доповнений або видозмінений рецепт – вже не зовсім «Цезар», а лише варіації на його тему.
Спрощений спосіб приготування салату з використанням складових промислового приготування – хороший вихід в умовах постійної нестачі часу на ведення господарства. Але навіть салат за спрощеною рецептурою можна зробити трохи більше наближеним до кращих варіантів класичного виконання, всього-на-всього замінивши готові сухарики пшеничними крутонами власного приготування. Це займе не більше 10 хвилин, але теплі ароматні свіжоприготовлені крутон облагородять смак готового «Цезаря».
Рецепт приготування крутонов:
- Пшеничний хліб (без кірок) поламати або порізати дрібними кубиками.
- У сотейнику прожарити оливкова олія з 2 розчавленими зубчиками часнику (можна не чистити).
- Часник видалити, вогонь вимкнути.
- В масло викласти кубики хліба, як слід перемішати.
- Потім просочений часниковим маслом хліб пересипати на деко і поставити в духовку. Температура духовки – 1000, час – 10-15 хвилин.