Кінець року – сезон дозрівання хурми. Саме час насититися вдосталь цими помаранчевими фруктами. Деякі чекають хурму цілий рік і наїдаються їй на користь. Я не жартую, я дійсно знаю таких людей. Запропоную вам рецепт фруктового салату з хурми і яблука. Салат з хурми простий у приготуванні і дуже смачний. Ніхто не залишається байдужим. Всі подружки питають рецепт.
Інгредієнти на 2 порції:
- хурма стигла солодка – 2 штуки;
- яблуко кислих сортів – 1 штука;
- виноград киш-миш без кісточок – жменя;
- волоські горіхи – 2 штуки;
- цибуля ріпчаста рожевий – половина середньої цибулини;
- мед -1 чайна ріжка;
- сік лимона – 2 столові ложки;
- оливкова олія extra virgin – 1 столова ложка.
Спочатку чищу волоські горіхи, подрібнюю ножем і прожарюють кілька хвилин на розпеченій сковороді. Так горіхи яскравіше розкриють свій смак.
Фрукти мою. Яблуко і хурму нарізаю тонкими часточками. Хочу розповісти, як я ріжу яблуко. Спочатку витягаю серцевину за допомогою спеціального пристосування – ножа для видалення серцевини яблука. Потім ріжу на часточки гострим японським керамічним ножем для фруктів і овочів. Коли ріжеш яблуко керамічним ножем, то воно не окислюється, як при зіткненні з металевим ножем, і на зрізі довго не стає коричневим. Подивіться мій відгук про керамічних ножах.
Аналогічно ріжу хурму на дольки.
Цибулину очищаю від шкірки і ріжу дуже тонкими півкільцями.
Готую заправку, для чого змішую мед, лимонний сік і оливкову олію.
У салатниці з’єдную часточки яблука, хурми і цибулю. Ніжно і акуратно перемішую з допомогою двох столових ложок. Хаотично висипаю виноград. Потім подрібнені волоські горіхи. Поливаю зверху заправкою. Фруктовий салат з хурмою і яблуком готовий.