Іноді, компонуючи на перший погляд абсолютно несумісні продукти, можна отримати чудовий результат. Такий несподівано вдалий союз виходить, якщо в одному рецепті з’єднується курка з персиком.
Соковитий, яскравий і незвичайний салат з персиками і куркою ви можете приготувати на новорічний стіл, щоб урізноманітнити ваше урочисте меню. Він обов’язково сподобається тим рідним і гостям, які вважають за краще м’ясні страви з солодкуватим смаком фруктів – унікальне і хвилююче поєднання. Персики для салату краще всього використовувати консервовані.
Замінити ці помаранчеві фрукти можна консервованими ананасами або, на крайній випадок, солодко-кислими яблуками зеленого або жовтого кольору.
Подавати салат необхідно відразу ж після його приготування, так як нарізані персики виділяють дуже багато сиропу.
Складові:
- відварене куряче стегно – 2 шт.
- консервовані персики – 150-200 г
- варені курячі яйця – 2 шт.
- листя зеленого салату – 4-5 шт.
- сіль за смаком
- майонез – 2 ч.л.
Спосіб приготування:
- Промийте листя зеленого салату і порвіть їх руками в підготовлену ємність. За бажанням ви можете використовувати будь-якій сорт, аби він поєднувався за смаком з іншими інгредієнтами. Ось цікава і пізнавальна стаття про різноманіття салатних листя – http://na-vilke.ru/salatnye-listya-v-kulinarii.html.
- З відварених курячих стегон відокремте ножем м’ясо і наріжте його великими шматочками. Укладати потрібно відразу в ємність до салату. Замість стегенець можна використовувати куряче філе, гомілки і т.д. Попередньо відваріть м’ясний продукт протягом 30 хвилин і обов’язково остудіть, так як додавання гарячих інгредієнтів в салат з майонезом погіршує смак і зменшує його термін придатності.
- Очистіть половинки консервованих персиків від шкірки і наріжте такими ж великими шматочками, як і м’ясо.
- Курячі яйця звільніть від шкаралупи і промийте у воді, щоб виключити потрапляння в салат дрібних осколків. Подрібніть ножем або натріть на крупній тертці – як вам буде завгодно.
- Всипте в салат сіль, і заправте все майонезом, акуратно перемішавши інгредієнти.
- Викладіть приготований салат в піали або креманки і відразу ж подавайте до столу, прикрасивши зеленню. Приємного вам апетиту!