Сьогодні мова піде про кабачках, вони міцно увійшли в наш раціон через своїх корисних властивостей. Бажано вживати молоді кабачки до 20 см завдовжки. Кабачки можна варити, смажити, фарширувати, маринувати, класти в салати. Давайте їх запечём в духовці і подамо разом з соусом з йогурту і огірка.
Складові:
- кабачки молоді – 5 штук
- борошно – 1 чашка
- сухарі панірувальні – 1 столова ложка
- сир пармезан або регата – 1-2 столові ложки
- паприка – 1/2 чайної ложки
- оливкова олія – 3-4 столові ложки
- сіль перець.
приготування
- Моєму свіжі середні кабачки і обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо їх дуже тонкими кружечками гострим ножем або спеціальним пристосуванням типу мандоліна. Злегка подсаливаем і перчимо.
- Трьом сир на дрібній тертці або подрібнюємо в блендері.
- Змішуємо в мисці борошно, панірувальні сухарі, паприку і сир.
- Трохи обмащуємо кабачки оливковою олією за допомогою пензлика або просто руками.
- Кладемо кабачки в суміш і добре обвалюють з усіх боків. Злегка встряхиваем, щоб видалити зайву муку.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Розкладаємо гуртки кабачків на деко, змащене оливковою олією (НЕ кладемо пергаментний папір, так як кабачки до неї прилипають). Дбаємо, щоб кабачки не лежали один на одному.
- Запікаємо їх в кілька прийомів (не поміщаються всі разом), поки не підрум’яняться, 10-15 хвилин, більш товсті гуртки – 20 хвилин.
- Дістаємо запечені в духовці кабачки, їмо їх гарячими і хрусткими, сбризгівая оливковою олією або бальзамічним оцтом або вмочуючи в приготованому йогуртовому соусі.
- На замітку. Кабачки містять магній, кальцій, вітаміни, фолієву і яблучну кислоту. Мають протиалергічну і протианемічну дією, зміцнюють імунітет. Регулярне вживання кабачків знижує ризик онкологічних захворювань.