Усередині індички настільки просторо, що фарширувати її можна чим завгодно. Навіть можна готувати гарніри в її череві.
складові
- індичка – 4-4,5 кг;
- морква – 2 штуки;
- рис – 100 г;
- часник – 3-4 зубчики;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- сметана – 2 столові ложки;
- сіль, білий мелений перець.
Для журавлинного соусу:
- журавлина – 1 склянка;
- імбир – 0,5 чайної ложки;
- гвоздика – 3 суцвіття;
- крохмаль картопляний – 1 чайна ложка;
- цукор за смаком.
Цього разу до Нового року я купила заморожену бразильську індичку, яка була промаринуватися в білому вині з різними пряними травами. Маринувати не довелося. За дві доби до приготування дістала індичку з промерзлого балкона і помістила в холодильник. Там при температурі + 3 + 4 градуси індичка повільно розморозилася і підготувалася таким чином до запікання в духовій шафі.
Минулого разу я поміщала всередину індички яблука. Тепер вирішила разом з індичкою приготувати трохи гарніру. Для цього злегка відварити рис, щоб він залишився жорстким. Цибуля, часник і морква обсмажити на сковороді. Додала до цієї заправці варений рис, перемішала. Поклала начинку в черево індички. Шкіру на череві скріпила зубочистками, щоб гарнір не вивалилися в процесі приготування.
Сметаною за допомогою пензлика обмазала всю індичку. Поклала пташку на змащений олією лист. Кінчики крил загорнула у фольгу, для того щоб вони не підгоріли при тривалому приготуванні.
Накрила фольгою всю індичку. Поставила в добре прогрітий до 175 градусів духовку. Під фольгою готувала індичку 1год 30 хвилин. Потім зняла фольгу, поклала поруч з індичкою гарнір номер два. А саме: корінь селери, баклажани, картопля, гриби печериці. І залишила випікати ще 1 година 30 хвилин. За 30 хвилин до кінця приготування все-таки зняла з крил фольгу, нехай вони теж підрум’яняться.
В груди замариноване індички бразильці вмонтували чудо-пристрій. Червону кнопку, яка повинна була сигналізувати про готовність індички своїм вискакуванні або вистрілювання. Сигнал був, але я на це небачене диво кулінарної думки не орієнтувалася. А використовувала зазначені вище нормативи. Цю кнопку в початковому стані можна спостерігати на фотографії з інгредієнтами. На двох фотографіях готової індички кнопка в уже спрацював стані.
Поки індичка готувалася, я встигла приготувати журавлиний соус. Для цього розморожену журавлину подрібнити в блендері, переклала в невелику каструлю, додала 0,5 чайної ложки натертого імбиру, гвоздики, крохмалю, цукру. Всі інгредієнти ретельно перемішала і нагріла на повільному вогні до температури 60 градусів, безперервно помішуючи.
Бразильська індичка у Господині вийшла ніжною і смачною. Замаринували бразильці її грамотно. Рекомендуємо.