Минулого разу у нас був опублікований варіант піци з шинкою. Замінимо начинку (топінг) на морепродукти: креветки, малосольну рибу і солоні консервовані анчоуси.
складові
для тесту:
- борошно пшеничне – 220 г;
- оливкова олія – 4 столових ложок;
- вода – 0,5 склянки;
- дріжджі сухі – 1 чайна ложка;
для томатного соусу:
- томати у власному соку – 100 г;
- томатна паста – 1 чайна ложка;
- орегано сушений – 0,5 чайної ложки;
для начинки:
- сир моцарелла – 80 г;
- анчоуси – 5 штук;
- креветки заморожені – 1 жменя;
- форель малосольная – 5 шматочків;
- каперси – 1 чайна ложка;
- оливки без кісточок – 2 столові ложки;
- сир тільзітер – 30 г;
- пармезан – 20 м
Приготувати дріжджове тісто для піци. Тісто розтягнути по поверхні форми, по краях зробити набольшие бортики.
Приготувати томатний соус для піци. Томати очистити від шкірки, перекласти в блендер, додати томатну пасту, орегано і подрібнити.
На тісто вилити томатний соус, розмазати по всій поверхні, викласти дрібно нарізану моцарелу і порізані кільцями оливки.
Потім викласти каперси, анчоуси і тонко порізані скибочки малосольною червоної риби. Я засумнівалася, що моєму маленькому синові припадуть до смаку анчоуси, тому червону рибу і анчоуси виклала по різні боки піци. Вийшло 2 різних смаку.
Додати розморожені очищені креветки.
Зверху присипати тертими сирами тільзітер і пармезан.
Випікати в попередньо нагрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин до рум’яної скоринки.
Готову гарячу піцу розрізати ножем для піци і приступити до трапези.