Кейкпопси – це десерт, який став справжнім хітом останнім часом. Родина цих ласощів – Америка. Саме там ці «міні-тортики» на паличці почали використовувати для різних заходів, так як таке частування не тільки смачне, але ще й дає неймовірні можливості для оформлення.
Кейкпопси настільки універсальні, що їх замовляють не тільки на дитячі дні народження, але і на весілля, тематичні вечірки і т.д. Я ж пропоную зробити модні і стильні десерти самостійно, в звичайних домашніх умовах!
Рецептів приготування кейкпопсов сотні – від зовсім легких з покупного печива до більш складних з рідкої начинкою. Я хочу поділитися досить простим варіантом – якщо дотримуватися всіх рекомендацій цього майстер класу, то впоратися зможе навіть початківець кондитер, а саме ласощі вийти не гірше, ніж у професіоналів!
Взагалі, за своєю суттю кейкспопси дуже схожі на всіма улюблене тістечко «картопля». Для приготування тортиків на паличці ми спечемо бісквіт, потім змішаємо його з масляним кремом і подрібнити все в однорідну масу. Скачаємо кульки, покутуємо їх в розтопленому шоколаді і десерт готовий!
Складові:
для бісквіта:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 180 г
- борошно – 170 г
- рослинне масло – 3 ст.л.
- окріп – 3 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- ванілін – за смаком
для крему:
- вершкове масло – 150 г
- згущене молоко – 100 г
для глазурі:
- темний шоколад – 150 г
- білий шоколад – 150 г
- вершкового масла – 100 г
для прикрас:
- кольорове посипання
- арахіс в карамелі.
Як приготувати:
- Спочатку займемося бісквітом. Яйця збиваємо блендером або міксером до пишної піни.
- Потім всипаємо цукор і ванілін.
- Збиваємо ще 5-7 хвилин на максимальній швидкості.
- Борошно потрібно просіяти двічі і змішати з розпушувачем. Порціями вводимо цю суміш до яєць, збиваючи на мінімальній швидкості.
- Потім додаємо рослинне масло і окріп. Ще раз ретельно збити, вилити в форму для випічки і відправити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 С. Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною шпажкою. Детальніше про пріговленіі бісквіта дивіться тут http://na-vilke.ru/biskvitnoe-testo.html
- В цей час займемося кремом. В окремій мисці з’єднуємо масло і згущене молоко. Можна збити, але тут важливо не перестаратися. Крем відправляємо в холодильник.
- Спечений і остиглий бісквіт ламаємо на невеликі шматочки і з’єднуємо з кремом.
- Тепер все перемішуємо ложкою – виходить не дуже однорідна маса, як на фото.
- Доводимо до потрібної кондиції за допомогою блендера. Бісквітна маса повинна вийти пластичної.
- Переходимо до найважливішої частини – формування й оформлення. Беремо невеликий шматочок бісквітної маси і скочується в рівний кульку. Для того щоб все кейкпопси були однакового розміру, можна взяти ваги.
- Дерев’яною шпажкою проробляємо отвори в бісквітної заготівлі. Намагайтеся проколоти кульку приблизно до середини.
- Відправляємо заготовки в холодильник на 30-40 хвилин, вони повинно добре охолодитися. Розтоплюємо білий шоколад на водяній бані, додамо половину вершкового масла (50 г).
- Дерев’яну шпажку занурюємо в розтоплений шоколад і вставляємо в кейкпопс.
- Так шпажка буде міцно тримати наше тістечко. Ставимо десерт в холодильник на 15-20 хвилин. У такому вигляді охолоджуємо кейкпопси. Добре охолоджені кейкпопси опускаємо в розтоплений шоколад.
- Посипаємо декором і знову відправляємо в холодильник – там готові тортики на паличці чекатимуть свій зоряний час.
- Ще один варіант декору для кейкпопсов – розписати шоколадними візерунками. Для цього розтоплений шоколад поміщаємо в корнетик або кондитерський шприц з тонкою насадкою. Акуратно виводимо візерунки на охолодженому десерті.
- В білий шоколад можна додати харчовий барвник – тоді готовий десерт буде виглядати ще яскравіше.
- Взагалі при оформленні не потрібно стримувати фантазію – це не тільки просто і захоплююче, але ще й смачно. Як посипання можна взяти все, що завгодно – товчені горішки, кокосову стружку, готові елементи декору.
- Подача кейкпопсов теж залежить від вашої винахідливості – професіонали з них можуть споруджувати складні конструкції, встромляючи шпажки в торт, наприклад, або ж використовуючи для цього додаткові прилади. Найпростіший, але теж досить-таки ефектний спосіб – подати ці барвисті десерти в склянках або келихах. Погодьтеся, дуже схоже на оригінальні і стильні букети.
Автор: Олена Крапівіна.