Я люблю готувати м’ясо з овочами в глиняних горщиках. Так як на приготування витрачається мало часу. Підготував інгредієнти, заклав в горщик, поставив в духову шафу на годину-другу і займаєшся іншими справами. У кожен горщик закладаються продукти з розрахунку на одного їдця. Яловичина після томління в горщику виходить ніжна і м’яка.
Інгредієнти на 4 порції
- м’якоть яловичини – 800 г;
- кабачок – 1 кг;
- рослинне масло – 8 столових ложок;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- помідори – 2 штуки;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, паприка, чорний мелений перець за смаком;
- яловичий бульйон – 200 мл:
- трохи зелені петрушки.
підготовка продуктів
Яловичину вимити, обсушити паперовими серветками і нарізати поперек волокон на брусочки розміром з палець.
Кабачок очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками. Ви могли звернути увагу, що на фотографії кабачок виглядає жовтим. Так і є. Це такий сорт. Всі мої співтрапезники взяли його за гарбуз, поки не спробували. Впевнена, що присутність гарбуза не зіпсувало б дане блюдо.
Лук очистити і нарізати півкільцями.
Помідори тонко нарізати півкільцями.
Зубчики часнику очистити, дрібно нарізати.
Закладка в горщик і ловлення
У кожен горщик налити по 2 столові ложки рослинної олії. Потім шарами викласти: цибуля, яловичину, часник, кабачки, помідори, посолити і приправити спеціями. М’ясо повинно лежати під овочами.
Горщики, закриті кришками, поставити нудитися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 2 години. За 30 хвилин до закінчення додати в кожен горщик по 50 мл гарячого яловичого бульйону або води.
Подати яловичину з овочами можна як в самому горщику, так і на тарілці, прикрасивши дрібно посіченою зеленню і додавши ложку сметани.
Зауважу, що у вас може бути свій набір улюблених овочів. Кулінарні експерименти вітаються.