Повсякденному простому страві з м’яса можна надати пікантності, лише додавши кілька солодких мандаринових часточок під час приготування. Замість мандарина можна взяти апельсин. Приготуємо яловичину з мандаринами, тушковану в сковороді.
Складові:
- пісне м’ясо (яловичина) – 200-300 г,
- вода – 2,5 склянки,
- солодкий мандарин – 1 шт.,
- рисова крупа – 1/2 склянки,
- соняшникова олія – 3-4 ст. ложки,
- сіль, спеції – за вашим бажанням і смаком.
Рецепт приготування
- М’ясо помийте і поріжте шматочками. У сковороду налийте олію і, коли воно нагріється, викладіть шматочки м’яса. Обсмажуйте м’ясо п’ять хвилин.
- Залийте в сковороду стакан гарячої води. Гасіть м’ясо три хвилини, посоліть за своїм смаком. Викладіть часточки мандарина. Використовуйте стиглий мандарин солодких сортів. Кислі мандарини можуть додати страві гірчинку. якщо сумніваєтеся, краще брати солодкі апельсини. Гасіть м’ясо під кришкою на слабкому вогні до готовності.
- Поки готується м’ясо, відваріть рис. На півтори склянки води візьміть півсклянки рисової крупи. Добре промийте крупу, поки вода не стане чистою, і киньте її в киплячу підсолену воду.
- По порціях розкладіть рис. Зверху викладіть м’ясо з мандаринами і налийте трохи підливи.