Іноді ми отримуємо теплі приємні листи від наших читачів. Такі повідомлення змушують не кидати розпочату справу і працювати над сайтом з ще більшою віддачею. У цьому листі не просто слова подяки, а й рада зі збереження бочкових солоних огірків на зиму без консервації. Сподіваюся, ці рекомендації всім будуть корисні. Привіт, шановні Гуля, Сергій і маленькі “перші поціновувачі”!
На Ваш сайт забрів випадково, але оскільки сам люблю готувати – пройти мимо не міг. У нашій родині склалася вузька спеціалізація в плані кулінарії: дружина займається переважно солодкої випічкою та іншими десертами, а я – всім, що пов’язано з м’ясом, рибою, холодними закусками і заготовками. Салати – на стику сфер впливу і звичайно-результат спільних зусиль. Подібна спеціалізація зовсім не заважає “другий скрипці” допомагати “першої”.
Через зайнятість і вродженого раціоналізму (а може бути і ліні) завжди віддавав перевагу “швидким рецептами”. На Вашому сайті звернув увагу на печериці мариновані по-корейськи (і не тільки на них). Приготував – всім дуже сподобалися. Ваш сайт заніс в закладки на компі.
Як жест подяки хочу поділитися способом зберігання куплених бочкових солоних огірків, які як інгредієнт входять в багато блюд і завжди повинні бути під рукою. Спосіб був “винайдений” мною, хоча не виключаю, що я – НЕ першовідкривач ( “все нове – добре забуте старе”).
Отже, ми купуємо відразу 5-6 кг добре засолених огірків (що в сезон їх продажу не проблема), твердих, з характерним приємним бочкові запахом. Без розсолу. Будинки відразу вкладаємо їх щільними шарами в пластикову ємність з щільно закривається кришкою (або за кількома таким ємностей). Перед укладанням дно ємності присипаємо сухою гірчицею, так само присипаємо (припорошує) гірчицею кожен огірковий шар поки ємність і не наповниться. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Усе.
Коли знадобилися огірки, дістаємо необхідну кількість, промиваємо їх під струменем холодної води від гірчиці і використовуємо. Точно також зберігаємо солоні зелені помідори. Головне – кришка повинна щільно закриватися (краще герметично). За 6 місяців такого зберігання (це рекорд, довше не вийшло-огірки закінчилися) не виникає жодних слідів цвілі, огірки залишаються такими ж щільними як в день покупки і (приємна несподіванка) набувають ледь вловимий приємний гірчичний присмак (що, втім, характерно тільки для самих дрібних огірків). Упевнений, з таким же результатом вони простояли б і рік. Цим способом користуємося вже кілька років.
Ще раз хочу подякувати Вам усім за створення такого корисного ресурсу. Бажаю Вам здоров’я, удачі і нових цікавих рецептів. Вибачте, якщо був надмірно багатослівний і втомив Вас.
З повагою