Натуральні інгредієнти, відмінний смак і неоціненна користь – ось секрет популярності молочної рисової каші. Приготуйте її на сніданок і заряд енергії на цілий день.
Приготувати на сніданок смачну і розсипчасту рисову кашу на молоці простіше простого, якщо знати кілька секретів її створення. Таким блюдом можна нагодувати не тільки дорослих, а й дітей. Додавши в тарілку трохи сухофруктів, ви перетворите блюдо в справжні ласощі.
Молочні каші виходять соковитими і не сухими, тому є їх – одне задоволення. Для відварювання рису необхідно витримати пропорції: на 1 частину промитого рису беруть 2-2,5 частини рідини, інакше він або розвариться, або його ядро залишиться твердоватим.
Пам’ятайте: рис завжди вариться у воді, і лише потім в нього додаються інші інгредієнти, в тому числі і молоко!
Складові:
- рис – 200 г
- гаряча вода – 300 мл
- молоко – 150 мл
- вершкове масло – 20 г
- сіль або цукор, сухофрукти – за смаком.
Спосіб приготування
- Рис промийте у воді і викладіть в ємність з антипригарним дном. Бажано використовувати пропарений рис – кожна його крупинка при варінні залишиться цілою.
- Додайте в ємність невеликий шматочок вершкового масла – воно подарує відвареного рису молочну нотку і не допустить злипання крупинок між собою. Якщо масла немає в наявності, то можна відварити рис і без нього.
- Влийте в ємність гарячу воду і всипте трохи солі. Помістіть на плиту і доведіть до кипіння на максимальному вогні, а потім зменшіть його і млоїте ще 10 хвилин на мінімумі. Злегка прикрийте ємність кришкою – рис при цьому заважати не потрібно.
- Через 10 хвилин рис вбере в себе всю рідину.
- Саме в цей момент додайте в ємність тепле молоко і все перемішайте. Молоко обов’язково має бути теплим або гарячим – холодні продукти перешкоджають развариванию круп. Томіть рис в молоці ще 5-7 хвилин на мінімальному вогні під закритою кришкою.
- Готову кашу викладайте в глибоку тарілку або піалу і подавайте до столу, присипавши сухофруктами, горіхами і т.д. За бажанням можете подати трохи сметани або свіжого йогурту. Я ж додала родзинки. Смачного!
Господині на замітку:
- Молочна каша стане ще корисніше, якщо в неї замість цукру додати ложечку натурального меду.
- Така каша буде ще смачніше з ягодами і фруктами. Ось варіанти: рисова каша з полуницею і бананом, з хурмою, а також молочна каша з гарбузом в мультиварці.