Фарширований картопля незрівнянно готувала моя бабуся. У неї було спеціальне пристосування, яким вона вирізала картопляні спіральки з цілої картоплини. В результаті виходило отвір, куди закладали начинку, а отримані спіральки використовувалися в іншому блюді – в супі або смажилися у фритюрі.
Бабуся іспользвовала багато грузинських спецій, кілька видів м’яса, а потім запікала картопля в духовці в густий підливі з борошна і смаженої цибулі. Це було неймовірно смачно!
Пропоную свій рецепт приготування фаршированого картоплі в мультиварці. Ви обов’язково його оціните. Отже, готуємо!
Фарширований картопля в мультиварці, інгредієнти:
- Картопля – близько 1,5 кг (15-17 шт)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Яловичина (або будь-яке м’ясо) – 500-700 г
- Томатна паста – 2-3 ст.л.
- Олія – 1-2 ст.л.
- Лук-порей – зелена частина
- Зелень свіжа – будь-яка
- Часник – за смаком
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Вода – в необхідній кількості
Приготування фаршированого картоплі в мультиварці:
Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити в маслі в режимі «Випічка» до золотистого кольору.
Додати натерту на дрібній тертці моркву і підсмажити ще 4-6 хвилин.
Поки овочі смажаться, займемося підготовкою інших інгредієнтів.
Картоплю очистити і зробити ножем поглиблення.
М’ясо подрібнити в м’ясорубці або блендері, додати часник і сіль. Перемішати в однорідну масу.
Можна додати сиру цибулю, будь-які спеції за смаком.
Начинити картопля підготовлений фаршем.
Невелика кількість зелені порубати і додати до цибулі і моркви. Викладе начинені картоплини в мультиварку. Для стійкості можна трохи зрізати «хвостики».
Зелену частину цибулі порею нарізати невеликими кільцями і викласти шар зверху на картоплю. Можна використовувати будь-яку свіжу зелень.
Налити води, щоб вона трохи не доходила до рівня картоплі, і готувати в режимі «Гасіння» 1 годину. Щоб фарширований картопля в мультиварці швидше прогрілося, можна довести його до кипіння в режимі «Випічка».
Томатну пасту розвести в склянці води і полити фарширований картопля.
Гасити ще 1 годину.
Залежно від сорту картоплі вам може знадобиться інша кількість часу. Я люблю, щоб фарширований картопля виходив м’яким і розсипчастим, тому тушу довго.
Фарширований картопля в мультиварці готовий. Ніжний, соковитий, відмінно протушенние, м’який і з дуже смачною підливою. Смачного!