Іноді дуже корисно порадувати себе і домочадців абсолютно новим блюдом. А якщо це блюдо не буде схоже на ті, з якими доводилося стикатися, то результат від подачі буде вдвічі цікавіше. Вам доводилося чути про італійські ньоккі? Якщо ні, то ви потрапили за адресою. Цей картопляно-борошняної гарнір дуже цікаво готувати, особливо всією родиною. Тому сміливо шукайте собі компанію і приступайте до приготування картопляних галушок по-італійськи!
Інгредієнти для приготування італійських галушок:
- картопля (відварена в мундирі) – 350 г
- борошно пшеничне – 1,3 склянки (може знадобитися більше)
- яйце куряче – 1 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- масло вершкове – 30 г (для подачі)
Рецепт приготування італійських ньоккі:
Оскільки картопля вже підготовлений (отварен), то слід просто очистити його від шкірки.
Далі необхідно натерти його на дрібній тертці. В оригінальному рецепті картоплю рекомендують перетирати через дрібне сито, але цей процес більш складний і вимагає набагато більше часу.
Натертий картоплю змішуємо зі склянкою пшеничного борошна, і додаємо сіль.
Вводимо в картопляне тісто яйце і починаємо замішувати. По мірі необхідності додаємо ще борошна.
Замішуємо картопляне тісто для ньоккі до тих пір, поки воно не набуде абсолютно однорідну консистенцію (і не буде липнути).
Ділимо кульку тесту на кілька частин, кожна з яких не більше середнього мандарина.
З кожного такого кульки руками формуємо «ковбаску» товщиною не більше 2 см.
Наступне фото дуже точно ілюструє подальші дії «ковбаскою». Її слід розрізати впоперек на сегменти шириною 1 см, потім кожен такий сегмент необхідно притиснути виделкою таким чином, щоб залишилися характерні вм’ятини. Саме такі вм’ятини і є відмінною рисою італійських ньоккі від інших подібних борошняних страв.
Варимо підготовлені галушки в злегка підсоленій воді, яку після закінчення варіння зливаємо. Час варіння – 4-6 хвилин (поки не спливуть).
У готове блюдо додаємо вершкове масло і подаємо до столу в якості гарніру – картопляні галушки по-італійськи готові!
Смачного!