Салат Блондинка – це смачне уособлення прекрасного жіночого образу: хрустка соломка з картоплі фрі схожа на чарівні пасма, а пікантний смак немов нагадує про норовливий характер білявих дам.
Ви любите листкові салати ?! Я так! Адже ще навіть не покуштувавши салату, апетит розігрівається лише тільки від милування його зовнішнім виглядом. Інгредієнти викладені рівними ярусами, так дратуючи і ваблячи швидше покуштувати його, насолодитися чудовим смаком. А які складові використовувати – так тут не оране поле для фантазії, абсолютно будь-які, що є в даний момент в холодильнику. Потік моєї кулінарної думки втілився в простому, ситно і приємне на смак салаті Для мобільних телефонів. Брусочки обсмаженої маринованої свинини купаються в соковитості червоних помідорів, сир в дуеті з часником надає особливий аромат і пікантність, а золотистий картопля нагадує своїм виглядом «оберемок пишних світлого волосся». Аромат і вид блюда просто зводить з розуму, ну так і хочеться скоріше покуштувати. Готуйте, пробуйте, можливо, це той рецепт, який буде внесений у список улюблених.
Складові:
- свинина (м’якоть) – 250 г
маринад для м’яса:
- оцет 6-9% – 1 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- рослинне масло – 2 ст. л.
також:
- помідор середнього розміру – 2 шт. (Близько 200 г)
- суміш перців – 1/6 ч. л.
- майонез – 1,5 ст. л.
- сир твердий – 100 г
- часник – 1 зубчик
- картопля середнього розміру – 2 шт. (Близько 200 г)
- рослинне масло (для смаження) – 2 ст. л.
- сіль за смаком.
приготування:
- М’якоть свинини помити, добре обсушити і нарізати на довгі смужки шириною близько 5 міліметрів.
- Нарізані м’ясні смужки скласти в чашку, влити оцет, рослинне масло, посолити і поперчити за смаком, перемішати добре і залишити маринуватися на 2-3 години в прохолодному місці.
- Коли м’ясо замаринується, обсмажити його на сковороді до готовності і легкого зарум’янювання. Скласти в чашку.
- Помідори помити, нарізати невеликими шматочками, додати до обсмаженої свинини, при необхідності трошки підсолити, додати майонез, перемішати.
- Картоплю очистити, натерти, використовуючи терку для корейської моркви, довгою соломкою. Натертий картопля промити під проточною водою до чистої води, потім обсушити на кухонному рушнику. Детальніше дивіться в рецепті приготування картопляного хмизу.
- На сковороді розігріти олію, на якому обсмажити натерту довгою соломкою картопля до золотистого кольору, посолити за смаком. Обсмажену картоплю вийняти шумівкою на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло.
- Часник очистити, помити, натерти на тертці
- Твердий сир потерти на крупній тертці, додати натертий часник і майонез, ретельно перемішати.
- Сформувати салат: спочатку на блюдо викласти обсмажену свинину з помідорами, поверх якої натертий сир з часником, а потім «оберемок світлого волосся» – обсмажену картоплю.
- Подати салат до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- При бажанні обсмажену свинину можна замінити такою ж кількістю шинки або вареної курки.
- Зверху салат можна посипати житніми сухариками з часниковим смаком, або смаком шинки, грибів, сиру.