Якщо ви бажаєте уникнути відхилень в роботі травної системи, обов’язково включайте в щоденний раціон дієтичні супи. Один з кращих варіантів такого першого страви – гречаний суп з курячими крильцями.
Якщо стоїть вибір між жирним наваристим супом і легким першою стравою, віддам перевагу другому варіанту. Ні, я нічого не маю проти м’ясної солянки, борщу чи розсольнику зі свининою і гречкою, але супи, зварені на м’ясному бульйоні без додаткової засмажкою, як-то ближче, відповідно, частіше з’являються на моєму столі. Особливо гарний, на мій погляд, гречаний суп з куркою.
Саме тому зараз я буду готувати суп з гречаною крупою з додаванням курячих крилець. Ви не уявляєте, який від нього в процесі варіння, а потім і в тарілочці виходить аромат! Любителі гречки мене зрозуміють, іншим же варто приготувати його навіть хоча б для того, щоб зрозуміти, може таке блюдо увійти в число улюблених чи ні.
Інгредієнти на 1,5 л води:
- курячі крильця – 4 шт.
- гречка – 1/3 склянки
- морква – 2 невеликих коренеплоду (або 1 великий)
- ріпчаста цибуля – 1 середня головка
- картопля – 2 шт.
- часник – 1 зубчик
- зелень – 1 ст.л. (Брала заморожену, у мене мікс кропу і зеленої цибулі)
- сіль за смаком.
Спосіб приготування
Починаємо з того, що розморожуємо, промиваємо крильця. Відрізаємо найтоншу частину, в якій немає м’яса, а саме крило розрізаємо по суглобу. Я завжди позбавляються від кінчиків більше з естетичних міркувань. Ну не подобається мені, коли вони стирчать в суповий мисці. Якщо ви любите обглодать кожну кісточку, і тонкі кінці вам абсолютно не заважають, розріжте крило просто на дві частини. Кладемо шматочки курки в каструлю, заливаємо водою і ставимо на великий вогонь.
Вам могло здатися, що продуктів для гречаного супу взято мало, але не переживайте. На три повноцінні тарілки вистачить. Я не належу до тих господаркам, які наварюють перші страви цілими каструлями на 3 дні. Краще приготувати на один раз і з’їсти в свіжому вигляді, ніж розігрівати вже постійно блюдо. Ось тому і готую невеликими порціями. Після закипання проварюємо крила на середньому вогні хвилин 12-15, постійно знімаючи пінку і утворився наліт. Готуємо овочі. Очищені і вимиті картопля, морква і цибуля подрібнюємо: картоплю з цибулиною ріжемо кубиками, моркву – тонкими пластинками.
Оскільки нічого пасерувати ми не будемо, закидаємо овочі в каструлю з уже чистим і провареним бульйоном. Доводимо все компоненти знову до кипіння. За цей час гречку перебираємо (не полінуйтеся це зробити) і промиваємо.
Якщо ви ретельно крупа не вимиєте, суп буде мати брудно-коричневого відтінку. Пересипаємо крупу в бульйон. В черговий раз чекаємо, поки він закипить, варимо суп на тихому вогні під закритою кришкою 25 хвилин. У самому кінці додаємо в нього пропущений через прес часник.
Слідом йде заморожена зелень. Якщо вона у вас свіжа, посипте нею супчик вже в тарілочках. Оскільки свою зеленушку я закладаю на зберігання в морозильну камеру ще влітку, то її потрібно все-таки трохи поварити, хоча б закип’ятити і потримати на вогні 5 хвилин. Можу поділитися рецептом замороженої на зиму кінзи. Солимо до смаку, при бажанні всипаємо і інші спеції.
- Після того, як поклали останній компонент в суп, тримаємо його ще хвилин 7 на вогні і знімаємо з плити. Ми залишаємо постояти під закритою кришкою. Супчик трохи відпочине, розкриється ароматами і стане ще смачніше. Розливаємо ароматний гречаний суп по тарілках і смачного!
Поради:
- Часник кладіть в киплячий суп. Якщо забудете його покласти, а додасте вже в зняте з плити і трохи остигле блюдо, він посиніє.
- Намагайтеся в процесі варіння супу постійно знімати пінку. Проварили крильця – зняли, закинули овочі, закип’ятити – зняли, пересипали гречку, закип’ятити – зняли. Від цього залежить якість страви, прозорий колір бульйону.
Автор: Ksysha0810