Сезон кабачків – один з моїх улюблених, але вже в кінці всі страви вже перепробувані, консервація припасена, друзі і знайомі надлишками врожаю обдаровані. І ось тут я починаю пошуки оригінальних рецептів. В цьому році я прямо закохалася в пікантні мариновані кабачки з кунжутом і гранатом.
Мариновані кабачки з кунжутом і гранатом – легка і неймовірно швидка в приготуванні закуска. Основний інгредієнт в даному страві не піддається термічній обробці, що дозволяє зберегти живильні властивості цього всіма улюбленого річного овоча. Нейтральний смак кабачків чудово доповнений азіатськими нотками: соєвим соусом і обсмаженими до золотистого кольору насінням кунжуту.
Типові кавказькі інгредієнти – хмелі-сунелі і червоний гострий перець прекрасно вписуються в загальну композицію, нітрохи не применшуючи першості кабачків. Часник наповнює страву пікантними нотками. А протилежний дует солодкого і кислого – меду і оцту – завершує смаковий букет і робить закуску ще більш виразною. Завдяки яскравим зернам граната блюдо виглядає ефектним, ошатним і дуже апетитним. Можете порівняти з рецептом http://na-vilke.ru/bystrye-marinovannye-kabachki-s-limonnym-sokom-i-chesnokom.html більш відомих маринованих кабачків з часником.
alt = “Мариновані кабачки з кунжутом і гранатом” width = “600” height = “400” />
Складові:
- кабачок – 1 кг
- часник – 4-6 зубчиків
- насіння кунжуту – 4 ст.л.
- мед рідкий – 4 ч.л.
- соус соєвий темний – 2 ст.л.
- олія соняшникова рафінована – 150 мл
- оцет 9% -ний – 4 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
- перець червоний мелений – ¼ ч.л.
- хмелі-сунелі – 2 ч.л.
- зерна граната – для прикраси.
Спосіб приготування:
- У ретельно вимитих кабачків видаліть плодоніжки. Наріжте плоди поперек кружечками товщиною 1-3 мм.
- Викладіть кабачки в підходить за розміром ємність, додайте сіль і добре перемішайте.
- Тепер займіться приготуванням маринаду. Часник почистіть, промийте і пропустіть через прес. У маленькій ємності змішайте соєвий соус, часник, мед, оцет, червоний мелений перець і хмелі-сунелі.
- Кабачки відіжміть руками від виділився соку.
- Заправте маринадом і перемішайте.
- У сковороді розжарити соняшникова олія, всипте кунжут і на маленькому вогні обсмажте насіння протягом 2-3 хвилин. Оцініть: кунжут повинен поміняти колір з білого на бежевий.
- Залийте кабачки розпеченій сумішшю масла і кунжуту. Ретельно перемішайте. Надішліть в холодильник на 30 хвилин.
- Тим часом вимийте гранат. Вийміть з плоду зерна. Кабачки дістаньте з маринаду, посипте їх зернами граната, акуратно перемішайте і подавайте до столу.
Господині на замітку:
- Зерна граната ви можете замінити ягодами червоної смородини або брусницею.
- Закуска матиме більш багатий смак, якщо поряд з іншими інгредієнтами ви додасте кілька гілочок дрібно нарубаного кропу.