Приготуйте плов з печінкою. Наприклад, з курячої. Це смачне і ситне другу страву. Подайте до такого плову мариновані огірочки або овочевий салат.
Як приготувати ситний, ароматний і смачний обід з доступних продуктів за короткий проміжок часу? Пропоную оригінальний рецепт розсипчастого плову з додаванням м’якої курячої печінки. Ми звикли, що традиційно плов готується з довгого рису з великою кількістю м’яса, моркви і приправ. Наприклад, ось рецепт класичного плову в домашніх умовах. Однак плов з курячою печінкою виходить нітрохи не гірше – він по-справжньому ніжний, смачний, ситний. До того ж печінка коштує набагато дешевше, ніж м’ясо, а готується набагато швидше. Нехитру технологію приготування страви без праці освоїть навіть недосвідчена господиня. Просто дотримуйтесь рецептом, і у вас обов’язково вийде з першого разу смачний, розсипчастий плов. Подавайте його гарячим з гарніром з квашеної капусти, з маринованими огірочками або помідорами.
Складові:
- куряча печінка – 500 г
- рис – 1 стакан
- морква – 1 шт. великого розміру
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- сіль, приправи, соняшникову олію.
Спосіб приготування:
- Курячу печінку необхідно розморозити. Вона хоч і має невеликі розміри, але все ж, порубати її на більш дрібні шматочки. Очищати цю печінку плівки, як, наприклад, яловичу, не потрібно. Плівка на курячої печінки дуже тонка і після приготування зовсім не відчувається.
У каструлю з товстим дном або чавунний казанок налийте олію. Висипати в нього заздалегідь очищений і порубаний ріпчасту цибулю. Розмір цибулини визначайте на свій розсуд.
Через кілька хвилин додайте до цибулі, посічену курячу печінку. Не забудьте посолити.
Ще є важливий момент: в деяких рецептах печінку обсмажують без цибулі, просто на рослинному маслі. Однак, як і будь-яке інше м’ясо, печінку вийде набагато м’якше і ароматні, якщо приготувати її на лушпиння подушці.
Обсмажуйте печінка під закритою кришкою. Можна готувати її не до кінця, так як пізніше вона знову буде піддаватися термічній обробці.
- Перекладіть печінку на тарілку, а в цю ж каструлю (казан) додайте трохи соняшникової олії. Велику моркву помийте, очистіть і подрібніть на тертці з великими отворами. Висипати моркву в каструлю. Поки вона трохи обсмажується – підготуйте рис. Відміряйте потрібну кількість і ретельно промийте його в декількох водах.
Викладіть рис поверх моркви, розрівняйте.
- Залийте рис теплою підсоленою водою. Розрахунок води такий: на одну порцію рисової крупи береться дві порції води. Накрийте кришкою і на середньому вогні готуйте рис до тих пір, поки він не почне розбухати.
Поверх рису викладіть полуобжаренную курячу печінку.
- Додайте суміш улюблених приправ. Суворого канону ми не даємо – експериментуйте.
Для плову обов’язково потрібно використовувати чорний мелений перець, чудово підійдуть шафран, куркума і коріандр.
Накрийте кришкою, вогонь зменшіть до самого мінімального і млоїте плов ще хвилин 15-20. За цей час рис і печінку приготуються до кінця. Акуратно перемішайте плов, зніміть каструлю з вогню, закутайте її рушником і дайте страві настоятися ще півгодини.
Можна подавати плов з курячою печінкою на стіл. Красиво, ароматно, в міру жирно – страва виходить на славу. Смачного!
Господині на замітку:
- Замість курячої печінки для приготування такого плову можна використовувати індичі печінку або качину.
- Замість моркви в такий плов можна покласти подрібнену гарбуз.
- І ще хочу нагадати про рецепт печінкового рулету, який прикрасить будь-який святковий стіл.