500 рецептів
Напої

Гарбузовий сік з апельсинами – Покроковий рецепт з фото

by admin 20 Липня, 2017 No Comments

Як і багато інші овочеві культури, гарбуз «приїхала» до нас з Південної Америки. Аж до 16 століття в Європі і Росії про неї не знали нічого, зате потім, спробувавши її смачну м’якоть і оцінивши всі принади невибагливості помаранчевої красуні, оцінили по достоїнству. Сьогодні рецепти з гарбузом не рідкість, її застосовують і в гарнірах, і в десертах, але ось гарбузовий сік – це щось особливе! Корисна структурована рідина налаштовує кожну клітинку нашого організму на активну життєдіяльність і відмінний обмін речовин.

Домашній гарбузовий сік, рецепт якого наведений нижче, смачніше і корисніше подвійно. Доповнимо гарбуз соком і ароматом апельсина і отримаємо справжню вітамінну бомбу!

Інгредієнти для приготування гарбузово-апельсинового соку:

  • гарбуз – 1 кг
  • апельсин – 1-2 шт.
  • лимон або лимонна кислота – 1 шт./1 ч. л.
  • цукор – 100 г або по смаку

гарбузовий сік з апельсином - інгредієнти

Рецепт приготування гарбузового соку з апельсином:

Гарбузово-апельсиновий сік готується дуже просто і швидко! Гарбуз необхідно взяти солодку, яскраво-оранжевого кольору, призначену спеціально для варіння каш або приготування десертів. Її ми нарізаємо кубиками, попередньо очистивши від щільної жорсткої шкірки.

гарбуз

Поміщаємо гарбузове кубики в каструльку, заливаємо звичайною чистою водою, щоб вона ледь покривала гарбуз.

гарбуз у воді

Ставимо гарбузика на вогонь і на малому вогні варимо до повної готовності, а значить, наша гарбуз має стати абсолютно м’якою. Час варіння – індивідуально і залежить від вибраного вами сорту, але в середньому це близько 20-30 хвилин.

варений гарбуз

Подрібнюємо гарбуз разом з рідиною, в якій вона варилася, заглибним блендером до цілковитого подрібнення всіх можливих шматочків. Наш гарбузовий сік повинен бути досконалий, тому подрібнюємо його як можна довше до гладкого пюреобразного стану. Відставляємо каструлю з гарбузової заготівлею у бік, даємо їй охолонути.

подрібнений гарбуз

Беремося за апельсинову складову соку: апельсин потрібно ретельно вимити з щіткою (так як чиста шкірка в процесі приготування нам буде необхідна), вичавити з нього сік.

апельсиновий сік

Відправляємо сік і м’якоть апельсина в каструлю з гарбузом.

гарбузово-апельсиновий сік

Додаємо цукор і лимонну кислоту за смаком. Потім пробуємо гарбузово-апельсиновий сік на солодкість і бажану кислоту, якщо все подобається – ставимо на малий вогонь.

цукор

В сік опускаємо апельсинові шкірки, крупно нарізані, щоб потім було зручно їх виловити і видалити з соку. Наше завдання – у процесі теплової обробки «забрати» у апельсинової цедри всі її чудові аромати. Тушкуємо гарбузовий сік з апельсином 15-20 хвилин на самому мінімальному вогні, періодично помішуючи.

гарбузовий сік з апельсинами

Потім вимикаємо вогонь і наполягаємо сік до повного охолодження. Перед вживанням виймаємо апельсинові шкурки і угощаемся!

домашній гарбузовий сік

Домашній гарбузово-апельсиновий сік готовий!

гарбузовий сік з апельсином

Відмінного здоров’я!

Інші рецепти:

Лікер з пелюсток чайної троянди – найкращий рецепт - Покроковий рецепт з фото

Ряжанка в домашніх умовах (в духовці) - Покроковий рецепт з фото

Смузі з полуниці і яблук - Покроковий рецепт з фото

Фруктовий смузі в блендері - Покроковий рецепт з фото

Как правильно дегустировать виски

Хлібний квас в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Як законсервувати кавуни в банку на зиму? – Рецепт з фото8 років ago
  • Next Класичний чізкейк – рецепт без випічки – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли