Як би не було зараз популярно правильне харчування, все-таки ароматна смажена, нехай і калорійна їжа набагато смачніше.
Смажена картопля – це наше все! Ну, люблять всі мої близькі це блюдо. І незважаючи не те, що розуміємо – смажене є в принципі шкідливо, а смажену картоплю удвічі, не часто, але дозволяємо собі таку радість. Особливо нам подобається варіант з грибами – гливи з картоплею смажені на рослинній олії з додаванням вершкового.
Взагалі, можна взяти і шампіньйони, і лисички – ось рецепт http://na-vilke.ru/lisichki-zharenye-s-kartoshkoj.html, і будь-які інші свіжі або заморожені гриби. Залежно від того, які саме додані в смажену картоплю, смак її істотно змінюється. Але спробуйте посмажити саме з вешенками і ви зрозумієте, що це блюдо має право зайняти гідне місце на вашому столі.
Складові:
- картопля – 450 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- гриби гливи – 115 г
- рослинне масло – 2 ст.л.
- вершкове масло – 60 г
- зелень петрушки і кропу (свіжа або заморожена)
- сіль за смаком.
Як приготувати:
- Щоб картопля вийшла смачною, необхідно її дуже тонко нарізати. Товщина брусків не повинна перевищувати 5 мм.
- У глибокій сковороді спочатку розжарити рослинне масло. Чи не кладіть картоплю відразу, почекайте, коли масло добре прогріється.
- Тепер відправляйте нарізані бульби, але не перемішуйте відразу – нехай нижній шар схопиться скоринкою, через хвилину можете заважати.
- Картопля ще лише злегка обсмажити зверху. Покладіть вершкове масло в сковороду. Саме на вершковому або топленому маслі смажена картопля виходить неймовірно смачною. Зменшіть вогонь під сковородою і дожарівать картоплю до напівготовності, періодично помішуючи, десь 5 хвилин.
- Поки готується картопля, наріжте гливи часточками і цибулю дрібними кубиками.
- Майже готову картоплю посуньте на одну сторону сковороди, а на іншу сторону викладіть гливи.
- Обсмажте гриби 3 хвилини, потім змішайте з картоплею і тримайте на середньому вогні ще хвилину.
- Знову посуньте «жарево» в сторону і покладіть цибулю.
- Підрум’яньте цибулину, потім змішайте з іншими інгредієнтами і додайте свіжу або заморожену зелень кропу і петрушки.
- І тільки тепер можете все посолити. Через хвилину сіль розчиниться і вбереться. Прошу всіх до столу!
Цю страву можна приготувати на пісний стіл, виключивши з рецептури вершкове масло.