Досить сухе філе качиної грудки можна приготувати оригінально і святково. Замаринуйте шматочки м’яса разом з часточками персика і прянощами, обсмажте до рум’яної скоринки, потім подавайте з салатом і персиковим соусом.
Качина грудка часто виходить сухою при запіканні, коли вона є єдиним цілим з тушкою. Спробуйте приготувати качину грудку окремо. До речі, із решти качки можна зробити смачне рагу або плов.
Пропоную оригінальний і швидкий в приготуванні рецепт соковитою качиної грудки з персиками. Для додання приємною гостроти і аромату, ми додамо трохи подрібненого часнику і імбиру, а мед і соєвий соус зроблять смак м’ясної страви ще багатшими і шляхетніше. Качку, запечену у фользі з персиками, можна подати окремо, у вигляді теплого салату з зеленню, або з картопляним пюре.
Складові:
- качина грудка – 2 шт.
- персик – 1-2 шт.
- часник – 1 часточка
- імбир – 3-5 г
- соєвий соус – 50 мл
- мед – 1 ч. л.
- гострий перець за смаком
- листя ромен – пучок.
приготування:
- Стиглі, але щільні персики наріжте часточками.
- Імбир і часник подрібніть дрібно. Гострий перець використовуйте за смаком.
- У миску пересипте персики, додайте нарізані інгредієнти. Налийте до цієї суміші соєвий соус і трохи оливкового масла (1 ч. Л), перемішайте.
- Сполосніть грудки, зробіть насічки на шкірці. Ці насічки потрібні для того, щоб грудки під час смаження НЕ скрутилися.
- Грудки покладіть в маринад і залиште на 20 хвилин.
- На розігрітій сковороді обсмажують грудки по 3-4 хвилин, до скоринки (не передержіте).
- Виймайте грудки і замотайте у фольгу, залиште на 5 хвилин.
- В ту ж сковороду, де були грудки, викладіть маринад з персиками, обсмажте кілька хвилин. Для солодощі можна додати трохи меду.
- Листя салату ромен порвіть і покладіть на широку тарілку.
- Грудки порізати слайсами.
- На листя викладіть грудки і соус з персиками. За бажанням можна додати до цієї страви томати. Подавайте теплим.
Господині на замітку:
- Якщо ви противник смажених страв і прихильник дієтичного харчування, можете філе качки не смажити, а запекти у фользі в духовці протягом 20-30 хвилин (при температурі 180-200 градусів).
- У фольгу при запіканні в духовці можна загортати не тільки м’ясо качки, але і шматочки персика, яблук або айви, які додадуть м’якоті необхідну соковитість і аромат.
Приготування і фото: Ельба.