Чомусь сучасні господині не дуже шанують крупу з таким романтичним ім’ям «перловка», вважаючи її солдатської їжею. А даремно! Перловка вважається найкориснішою крупою, крупою краси, адже за своїм складом вітамінних і корисних речовин вона – справжня перлина серед круп. На сайті є рецепт звичайної перлової каші на воді в мультиварці. Пропоную розширити сферу застосування цієї чудової і доступною крупи, використовуючи її не тільки для простої каші і розсольнику, і приготувати її по-італійськи. Ароматна, яскрава, смачна перловка по-італійськи або Орзотто допоможе Вам зберегти здоров’я і бадьорість в зимові дні, врятує Вас від авітамінозу. Готуємо відмінний і корисний гарнір!
Складові:
- перловка – 200 грам
- ріпчаста цибуля великий – 1 штука (близько 150 грам)
- рослинне масло – 3 столові ложки
- томатний кетчуп – 4 столові ложки
- паприка мелена – 1 чайна ложка
- суміш сухих італійських трав – 1/8 чайної ложки
- сіль за смаком
- окріп для замочування крупи – 300 мілілітрів
- окріп для готування – 500 мілілітрів
для прикрас:
- зелена цибуля – кілька пір’я.
приготування
- При необхідності перловку добре перебрати, а потім насипати в глибоку чашку.
- Під проточною водою промити добре перловку до прозорої води. Воду злити.
- Промиту перловку залити окропом. Чашку з перловкою закрити кришкою і залишити крупу для замочування на 1 годину.
- Через годину злити з замоченою перловки воду і добре промити кілька разів під проточною водою. Воду злити.
- Ріпчасту цибулю почистити, помити, нарізати невеликими шматочками.
- В окріп для готування додати томатний кетчуп і добре перемішати.
- У мультіварочную каструлю налити рослинне масло і поставити її в мультиварку. Закрити кришку мультиварки, включити, виставити режим «Випічка», час – 15 хвилин.
- Через 5 хвилин, коли рослинна олія вже нагріється, відкрити мультиварку і в мультіварочную каструлю додати нарізану невеликими шматочками цибулю, який необхідно обсмажити до золотистого кольору, помішуючи ложкою для мультиварки. Частина обсмаженої цибулі, близько 3 столових ложок, відкласти.
- У мультіварочную каструлю з обсмаженою до золотистого кольору ріпчастою цибулею додати перловку, всипати необхідну кількість солодкої меленої паприки, приправити сумішшю італійських трав, влити окріп з розведеному в ньому томатним кетчупом, посолити за смаком, добре перемішати. Закрити кришку мультиварки.
- Поставити мультиварку на режим «Рис», час – 40 хвилин. Мультиварку не відкривати!
- Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нарізати.
- Приготовану в мікрохвильовці перловку по-італійськи розкласти по тарілках, зверху викласти відкладений обсмажений до золотистого кольору ріпчасту цибулю і прикрасити дрібно порізаною зеленою цибулею.
Господині на замітку:
- до складу суміші сухих італійських трав входять такі трави як базилік, майоран, орегано, розмарин, петрушка;
- окріп можна замінити овочевим або м’ясним бульйоном;
- за часом і режимам орієнтуєтеся на модель і функції Вашої мультиварки.