Піца, приготовлена з такого морепродукту, як м’ясо рапана, серед гурманів вважається вишуканим гастрономічним делікатесом. Скористайтеся нашим рецептом з фото і приготуйте смачну і корисну піцу самостійно.
З молюска під назвою рапан можна приготувати дуже багато смачних страв, починаючи від супів, закінчуючи салатами, всілякими закусками і піцою.
Піца – досить легке в приготування блюдо. Тісто для неї можна використовувати вже готове, що значно зменшує загальний час на підготовку. Піцу можна робити і м’ясну, і овочеву, і грибну. Але все ж з морепродуктами таке блюдо виглядає по-особливому. Використання рапанів додасть вашої піци багатий вигляд і непередаваний смак.
Складові:
- листкове дріжджове тісто – 500 г
- свіжоморожені рапани – 500 г
- помідор – 200 г
- сир твердих сортів – 300 г
- кетчуп – 100 г.
Спосіб приготування
- Готове тісто розморожуємо і викладаємо на деко. Деко необхідно злегка змастити соняшниковою олією.
- Кетчупом рівномірно змастити тісто.
- Розморожуємо рапани. Для цього процесу можна використовувати мікрохвильову піч, але більш виражений смак і аромат тоді, коли молюски розморожуються при кімнатній температурі. М’які рапани необхідно опустити в окріп і злегка посолити. Варити їх потрібно протягом 2 – 3 хвилин. Зверніть увагу, що якщо молюски перетримати в окропі, вони стануть досить твердими.
- Дрібно нарізаємо морепродукт і викладаємо його на тісто. Розкладайте рапанів рівномірно.
- Готуємо помідори, обмиваємо їх і вирізаємо плодоніжки. Нарізаємо їх кільцями або півкільцями і викладаємо поверх рапанів.
- Натираємо сир на крупній тертці. Викладаємо товстим шаром поверх томатів.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. У піч поміщаємо піцу і випікаємо протягом 15-20 хвилин. Готову страву можна відразу подавати до столу, злегка прикрасивши зеленню.
Господині на замітку:
- Для приготування піци по-італійськи можна використовувати і інші морепродукти, наприклад мідії або креветки.