Зі звичайної яловичої або телячої вирізки можна приготувати вишукану страву, нічим не поступається ресторанним.
Якщо ви – справжній м’ясної гурман, який і дня не може прожити без страв з м’яса, то обов’язково приготуйте собі соковиті і рум’яні медальйони з яловичини з гарніром із зеленого горошку. Це популярне французьке блюдо можна замовити в будь-якому ресторані, але куди простіше зробити його в домашніх умовах і з таким ступенем прожарювання, яка буде вам до смаку.
Створюють класичні медальйони в основному з яловичини або телятини. Теляче м’ясо набагато ніжніше і його не потрібно попередньо відбивати. Для цього придбайте свіжу яловичу м’якоть, бажано – шию, і попередньо очистіть її від жив і плівок, які можуть скрутити м’ясо при термічній обробці. Потім наріжте його на медальйони шириною близько 1,5 см, як на фото далі. Саме з таких заготовок і готується відоме блюдо. Ще краще взяти вирізку.
Складові:
- медальйон з яловичини -2 шт.
- зелений горошок – 200 г
- сіль за смаком
- приправа – за смаком
- рослинне масло – 3 ст.л.
Як приготувати:
- Кожен медальйон з телятини або яловичини обв’яжіть по колу кулінарною ниткою, шпагатом. Це робиться для того, щоб м’ясний шматочок не втратила свою форму при обсмажуванні. Якщо у вас медальйони з яловичини, то їх необхідно злегка відбити з двох сторін.
- Безпосередньо перед тим, як посмажити, припудріть заготовку з обох сторін сіллю і вибраними вами приправами. Плануючи готувати медальйони на грилі – умочіть їх в рослинне масло.
- У сковороду влийте рослинне масло і розжарите його – воно повинно бути дуже гарячим. Викладіть в масло приправлені медальйони, підсмажте їх з одно боку рівно 4 хвилини.
- Потім переверніть на іншу сторону і млоїте таку ж кількість за часом. Готові медальйони загорніть у фольгу і залиште на 10 хвилин.
- Як тільки медальйони будуть смажене – всипте на сковороду зелений горошок і зменшіть вогонь до середнього. Обсмажуйте його приблизно 5-7 хвилин, злегка присипавши сіллю.
- Потім викладіть приготований зелений горошок на порційну тарілку – він стане основою для медальйонів.
- На горошок помістіть обсмажений медальйон і прикрасьте його за своїм смаком.
- Розрізавши такі обсмажені шматочки телятини або яловичини прожарювання Medium, ви побачите всередині соковитий шар рожевого м’яса без крові і обрамляє його рум’яної скоринки! Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Пам’ятайте, що до медальйонам будуть доречні будь-які соуси – вони поліпшать і підкреслять смак м’яса, зробивши саму страву ще більш вишуканим і витонченим.