Салат з маринованої квасолі з морквою по-корейськи має прекрасні смакові якості і барвистий зовнішній вигляд. Він цілком може претендувати на те, щоб його занесли в святкове меню. Цей салат чудово доводить, що ситне блюдо можна приготувати і без м’яса.
Салати по-корейськи дуже популярні в кожній родині. Наприклад, морква по-корейськи вже буденне блюдо, часто присутнє в нашому раціоні. Але ось мало хто чув про білої квасолі, замариноване таким же чином, це – новинка. Пікантний аромат, з легкої гострої ноткою, приємний смак, ситність, джерело білка … В цілому приємне враження. Такий салат легко урізноманітнює і щоденне меню, і святковий стіл. Рідні та гості зрадіють новинці і будуть вас нахвалювати і просити добавки. І великий плюс – простота приготування, готуватися квасоля по-корейськи дуже просто, не вимагаючи особливих навичок. Думаю, що вам дуже сподобається рецепт цього салату, ви його приготуєте самі і порадите іншим.
Складові:
- квасоля, консервована біла – 1 банка (близько 400 г)
- ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 шт. (60 г)
- морква велика – 1 шт. (Близько 150 г)
- часник – 2 зубчики
- приправа для корейської моркви – 1 ч. л.
- оцет яблучний – 1 ст. л.
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
- рослинне масло – 30 мл.
приготування:
- Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути холодною водою. Очищену цибулю розрізати на дві половинки так, щоб ніж пройшов через обидва кінці «хвостик» і «попку». Покласти половинку цибулини зрізаною стороною на обробну дошку і вістрям ножа нарізати півкільцями шириною близько 2 мм.
- Морква очистити, помити і натерти довгою соломкою на тертці.
- Часник очистити, помити і натерти на дрібній тертці.
- Відкрити банку з консервованої білої квасолею, відкинути вміст на сито, добре промити від заливки холодною водою.
- У глибокій невеликій чашці з’єднати натерту довгою соломкою моркву, ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями, дрібно натертий часник, додати приправу для корейської моркви, влити яблучний оцет, посолити і поперчити за смаком.
- У невеликій сотейник налити необхідну кількість рослинного масла, яке нагріти на середньому вогні до появи «легкого» серпанок.
- Розпеченим маслом залити чашку з приготованими овочами і спеціями, ретельно перемішати.
- У чашку з овочевою сумішшю, залиту розпеченим рослинним маслом, додати білу квасолю, добре перемішати.
- Чашку з приготовленою квасолею по-корейськи накрити кришкою і залишити настоюватися на мінімум 30 хвилин.
- Квасоля по-корейськи викласти в салатник або на блюдо і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Квасоля можна відварити самим. Квасоля попередньо замочується на 5-6 годин у холодній воді, потім промивається і відварюється до повної готовності.
- Зверху салат можна оформити рубаною зеленню петрушки.
- Салат з квасолі і моркви по-корейськи буде виглядати більш апетитно, якщо в ньому змішати 2 види квасолі – білу і червону.
- Для додаткового смаку і яскравості в салат можна порізати соломкою червоний болгарський перець.