Процес приготування смачного полуничного компоту гранично простий і не забере багато часу. Однак, щоб результат порадував бездоганною якістю, необхідно знати кілька основних правил.
Прилавки сучасних супермаркетів рясніють різними фруктовими соками, ягідними нектарами, морсами і іншими смачними напоями. Однак кожна господиня знає, що домашній компот, приготований своїми руками, набагато ароматні, смачніше і корисніше. Домашній компот безпечний для здоров’я, адже він містить тільки натуральні компоненти без консервантів, ароматизаторів і барвників. Та й калорійність його нижче, оскільки цукру в домашніх умовах ми додаємо набагато менше.
Розповім, як зварити полуничний компот – дивовижно смачний і всіма улюблений напій. Для його приготування підійдуть ягоди полуниці будь-якого розміру і сорту, як свіжі, так і заморожені.
складові
- полуниця – 200 г
- вода – 3 л
- цукор – 0,5 склянки.
Рецепт приготування
- Ягоди полуниці помийте і очистіть від листочків, хвостиків, плодоніжок. Полуницю найкраще мити під проточною водою в друшляку, щоб ретельно змити з ягоди весь пісок і грунт.
- Налийте воду в каструлю і поставте на вогонь. Викладіть в каструлю з водою ягоди.
- Додайте цукор і варіть 15 хвилин. Якщо ви варите компот з кислих сортів полуниці, кількість цукру можна збільшити на свій смак.
- Ароматний, насичений і смачний полуничний компот домашнього приготування готовий. Якщо маєте в своєму розпорядженні часом, залиште його настоятися пару годин. Напій можна пити як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Якщо бажаєте швидше охолодити полуничний компот, поставте каструлю з ним в ємність з холодною водою більшого розміру (наприклад, таз). Води слід наливати стільки, щоб вона доходила до ручок каструлі, але не переливалася всередину через її край. У міру нагрівання міняйте воду в ємності, зливаючи теплу і знову наливаючи холодну.
Господині на замітку:
- Якщо ви бажаєте, щоб у полуничного компоту вийшов більш яскравий колір і насичений смак, додайте в каструлю з ягодами 1 ч.л. лимонної кислоти, або наріжте дрібними кубиками ½ лимона.
- Для аромату в полуничний компот в процесі варіння нерідко додають кілька листочків свіжої м’яти.
- Домашній полуничний компот можна варити і з додаванням інших ягід і фруктів.
- Готовий полуничний компот можна зберігати в холодильнику кілька днів. Якщо залишити його в теплому приміщенні, він може заграти вже через добу.