Омлет з картоплею і беконом на сметані, приготований за цим рецептом, виходить дуже ситним і може служити повноцінним обідом. Особливість рецепту полягає в тому, що в омлет додається не молоко, як зазвичай, а сметана, в результаті чого, він виходить дуже соковитим.
Можна було б назвати це блюдо «Омлет з картоплею, беконом і солоними огірками на сковороді», проте, начинки в омлеті так багато, що так і хочеться назвати його «Картопля з беконом і огірками в омлеті». Хоча, від назви смак, звичайно, не змінюється. Смак і аромат страви визначає сирокопчені бекон. Мариновані огірки доповнюють смакову композицію, а картопля пом’якшує солоні нотки. Коли будете солити омлетну суміш, майте на увазі, що бекон і огірки досить солоні. Якщо ви не любитель солоної їжі, краще зменшіть в два рази вказане в рецепті кількість солі.
Зазвичай, такий омлет я готую, якщо у мене залишається не використовувати після приготування салатів, відварну картоплю. А бекон і мариновані огірочки у мене завжди є в холодильнику.
Складові:
- відварну картоплю – 2 шт.
- сирокопчені бекон – 75 г
- мариновані огірки (корнішони) – 7 – 8 шт.
- рослинне масло – 1 ст. л.
Для омлету:
- яйця -3 шт.
- сметана – 80 г
- соль- 0,25 ч. л.
- мелений солодкий перець – 0,5 ч. л.
- кріп (зелень) – 1 пучок.
Рецепт приготування
- Якщо бекон заморожений, наріжте його брусочками, навіть не розморожуючи.
- Обсмажте бекон на рослинному маслі (1 ст. Л.) Протягом 3 хв.
- Поки бекон смажиться, наріжте великими часточками відварну картоплю. Картопля обсмажте разом з беконом протягом 5 хв., Періодично помішуючи.
- Поки картопля смажиться, наріжте корнішони кружечками. Приготуйте омлетну суміш. Розбийте яйця, додайте сіль.
- Покладіть в чашку з яйцями сметану.
- Присипте суміш сушеним солодким перцем. (0,5 ч. Л.). Якщо солодкого перцю немає, можна замість нього додати каррі.
- Збийте суміш віночком, додайте дрібно нарізаний кріп (приблизно 2 ст. Л.).
- Нарізані корнішони додайте до картоплі з беконом, перемішайте.
- Залийте все омлетной сумішшю.
- Омлет смажте хвилин 7-8, періодично виделкою піднімаючи шматочки картоплі, щоб омлетную суміш потрапляла під них.
Господині на замітку:
- Замість сметани в омлетну суміш можна додати жирні вершки (33%).
- Замість солоних огірків в омлет можна покришити 1-2 свіжих томата.