Фаршировані яйця – це блюдо, у якого маса шанувальників. У процесі приготування можна варіювати не тільки начинку, але і спосіб подачі. Цього разу пропоную обсмажити ласощі з апетитною начинкою на розпеченій сковороді.
Варені яйця можуть стати відмінною основою для приготування оригінального і швидкого сніданку. Спробуйте їх наповнити смачним фаршем з жовтка, твердого сиру і відвареного курячого м’яса, а потім обсмажити на сковороді в панірувальних сухарях. У підсумку вийде апетитна і ситна закуска, яка може стати вдалим доповненням до макаронів, гречаної каші або картопляного пюре. Рецепт смажених фаршированих яєць напевно сподобається багатьом господиням завдяки простоті приготування. При бажанні ви маєте право вносити корективи в компоненти начинки, керуючись особистими уподобаннями. Якщо ви за те, щоб радувати близьких цікавими стравами, але при цьому не стояти годинами біля плити, то цей рецепт точно для вас. Цей рецепт доведеться як не можна до речі після Пасхи. Якщо у вас залишилися фарбовані варені яйця, є чудова нагода приготувати з них смачну закуску.
Складові:
- варені яйця – 5 шт.
- сметана – 3 ст. л.
- курка (відварна) – 100 г
- твердий сир – 50 г
- спеції за бажанням
- сіль
- сухарі панірувальні (мука) -70 г
- соняшникова олія – 35-50 мл.
приготування
- Варені круто яйця очистіть від шкаралупи. Яйця варити вміють все, але все ж наведу статтю про час варіння яєць http://na-vilke.ru/kak-i-skolko-varit-yajca.html. Розріжте кожне яйце навпіл і дістаньте жовтки в окрему ємність.
- До жовтків всипте подрібнений на тертці твердий сир. Наріжте дрібно шматочок вареної курки і додайте до сиру.
- До інгредієнтів в мисці додайте сметану і спеції за бажанням.
- Блендером подрібніть начинку. Вона буде виглядати, як паштет.
- Наповніть половинки яєць начинкою. Тепер обмокніте в панірувальні сухарі або в борошно яйця з боку начинки. До речі, панірувальні сухарі я готую самостійно, ось рецепт.
- Обсмажте на прогрітій сковороді з двох сторін фаршировані яйця до рум’яної скоринки. Якщо будете викладати яйця на холодну сковорідку, начинка може прилипнути до дна.
- Викладайте обсмажені яйця на тарілку і подайте їх в гарячому вигляді з руколою. Буде гарно, якщо викласти закуску на листя салату. Соус використовуйте до яєць за смаком.
Господині на замітку:
- У начинку для фарширування яєць можна додавати будь-які види м’яса, рибний фарш, відварну або обсмажену печінку, гриби, обсмажений ріпчасту цибулю та інші інгредієнти.
З повагою, Ельба.