Ця страва з упевненістю можна включити в каталог рецептів, які можливо приготувати на вечерю швидко і смачно. Вирізка – найніжніша м’ясна частина. Стало бути, готується таке м’ясо повинно швидко. Ми приготуємо свинячу вирізку на сковороді, попередньо нарізавши її на медальйони, і потім пожарим.
Свиняча вирізка з соусом, з булгуром на гарнір і салатом з руколи з болгарським перцем
Складові:
- свиняча вирізка – 300 г;
- оливкова олія – 1 столова ложка;
- чорний мелений перець, сушений розмарин і сіль за смаком;
- вершкове масло – 1 столова ложка;
для соусу:
- борошно – 1 столова ложка;
- мадера – 50 г;
- курячий бульйон – 100 г;
- каперси – 2 чайні ложки.
приготування:
Свинячу вирізку зачистити від плівок. У мене була невелика тонка смужка м’яса. Нарізати на медальйони товщиною 1,5-2 см. Поперчить. Додати буквально щіпку меленої сушеного розмарину і скропити оливковою олією. Сильно нагріти сковороду з товстим дном. І на вершковому маслі обсмажити свинячі медальйони по 1-1,5 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Важливо не боятися і не перетримати м’ясо на сковороді. Інакше воно пересушиться і не буде ніжним. В процесі обсмажування м’ясо трохи посолити.
Обсмажені свинячі медальйони скласти в теплу тарілку, накрити фольгою і залишити відпочивати на 10 хвилин.
За цей час ми якраз приготуємо соус. У сковороду з маслом, де готувалася вирізка, додамо столову ложку борошна. На повільному вогні перемішаємо борошно з маслом. Додамо мадери і, постійно помішуючи, доведемо до кипіння. Далі в 2-3 етапи, продовжуючи заважати, вольем курячий бульйон. Ретельно вимішуємо і розбиваємо борошняні грудочки. Соус готується до загустіння 5-7 хвилин. В самому кінці додамо каперси, перемішати і вимкнемо вогонь.
Свиняча вирізка з гарніром з ріпи і соусом
Розкладіть свинячі медальйони по порціях, полийте соусом. Подавайте з овочевим гарніром (наприклад, з гарніром з ріпи), або з відвареною картоплею, або з рисом. Прикрасьте свіжими овочами.