З моркви з додаванням ще одного корисного коренеплоду пастернак можна приготувати цікавий і корисний суп-пюре. На приготування цього супу у вас піде 30-40 хвилин, а з перерахованих продуктів вийде 4 порції. Калорійність складе приблизно 80 кілокалорій на 100 грам цієї страви.
продукти:
- морква – 500 г
- пастернак – 200 г
- молоко – 500 мл
- сирок плавлений – 1 упаковка
- вода – 200 г
- базилік
- лавровий лист за смаком
- сухий часник
- суміш перців
- куркума
- рослинна олія
- масло вершкове – 40 г
- сіль.
приготування
- Очистіть ретельно морква і пастернак.
- Подрібніть за допомогою терки пастернак. Я використовувала електричну тертку.
- Подрібніть всю моркву.
- Готувати суп починайте з обсмажування овочів в глибокому сотейнику, в ньому ж і будете потім варити його. Через брак такого, обсмажуйте спочатку в сковороді, а потім просто перекладіть овочі в каструлю. Обсмажуйте на рослинному маслі.
- Додайте спеції, коли вони лягають в процесі смаження, добре розкривають свої аромати. Можете вибирати ваші улюблені спеції.
- Шматочок вершкового масла відмінно пом’якшить смак нашого майбутнього супу.
- Куркума додасть трохи східного відтінку і зробить більш яскравим суп-пюре.
- Після того як морквина і пастернак добре обм’якнули і почали купувати золотистий колір, налийте молока. Якщо вам хочеться не сильно густий суп-пюре, долийте 200 грам окропу. Проваріть суп приблизно 10 хвилин.
- Ви переконалися, що овочі добре проварилися, значить скоро фініш.
- Додайте сирок плавлений в суп, він зробить його вершковим, і насиченим. Натріть сирок і киньте в каструлю.
- Помішуючи ложкою суп видно, що сир розплавився, значить потрібно переходити до перетворення супу в суп-пюре. Занурювальним блендером потрібно ретельно збити вміст сотейника.
- Після цього повертайте суп-пюре назад на вогонь, потрібно довести його до кипіння, помішуючи, потім прибираємо з плити. При бажанні додайте свіжу зелень.
- Подавайте це блюдо гарячим зі шматочком ароматного темного хліба. З’ївши порцію такого супу-пюре з морквою і пастернаком, ви отримаєте відмінний заряд вітамінів і корисних мінералів. Це ситне блюдо залишить небайдужими ваших домашніх і рідних. Нехай буде вам смачно!
- На замітку:
- Морква – помаранчеве смачне диво, а ви знали, що вона найдавніше рослина? Її вирощували ще в давні століття, потім римляни і греки. В Європу потрапила в XV-XVI столітті, випадковим чином, і в їжу вживали корінці, а верхівку. І тільки потім, її почали приймати в їжу, як зараз, робимо ми.
- Страв з моркви існує величезна кількість, так що там страви, можна просто вичавити з неї сік, або з’їсти так, цілком.