В стопочку рецептів з приготування моїх улюблених салатів з крабовими паличками оригінальна версія цього блюда – з печеної сьомгою і ківі – вписалася дуже органічно.
У нас в сім’ї салати з крабовими паличками подобаються всім, тому в моєму блокноті вони йдуть окремим розділом. Нещодавно натрапила на цікавий варіант, де в списку компонентів є сьомга і ківі. Поєднуються крабові палички з червоною рибою чудово, а всі інші інгредієнти в цій страві підкреслюють і доповнюють цей союз.
Так як сьомга на сьогоднішній день недешева риба, можна замінювати її брюшкамі. Печена сьомга додасть ніжною пікантності, а кисло-солодкий плід ківі буде відтіняти, і балансувати смак салату.
Складові:
- круглий або довгозернистий рис (варений) – 1 стакан
- печені черевця сьомги – 200 г
- кукурудза консервована – 1 стакан
- крабові палички – 150 г
- курячі яйця – 2 шт.
- ківі – 0,5-1 шт.
- свіжий огірок за смаком
- сметана
- майонез
- суміш мелених перців
- сіль
- кріп
- сир для декору
- ягоди калини для декору.
приготування:
- Попередньо зваріть круглий або довго зернистий рис в підсоленій воді. Для цього ретельно промийте рис, всипте в сотейник. Залийте рис водою (у співвідношенні 1: 2). Готуйте під кришкою 15 хвилин після закипання
- Застелите фольгу на маленький деко, на неї покладіть промиті свіжі черевця сьомги. Злегка посоліть і посипте їх кропом, оберніть фольгою. Запікайте в розігрітій духовці черевця близько 7 хвилин. Після приготування потрібно остудити.
- Для салатів можна використовувати і консервовану і заморожену кукурудзу. Останню просто необхідно трохи проварити – 7-10 хвилин після закипання досить.
- У миску пересипте рис, кукурудзу, нарізані крупно крабові палички.
- Потім зніміть м’якоть сьомги з шкіри, порвіть руками і додайте в салат
- З свіжого огірка зріжте шкірку, вона може знадобитися для прикраси і декорування салату. М’якоть огірка подрібніть разом з очищеним ківі маленькими кубиками.
- Тепер наріжте довільно курячі яйця, пересипте в миску з салатом. В якості соусу для цієї страви використовуйте суміш сметани і майонезу. Ось рецепт майонезу в домашніх умовах. Кріп і зелений лук додавайте до смаку. Посоліть і всипте суміш перців, ще раз добре перемішайте готовий салат.
- До подачі салату тримайте його в холодильнику. Викласти красиво цей салат можна за допомогою пластикового кільця, вирізаного з пляшки.
- Ножем виріжте з огірка ялинки, покладіть зверху на салат, як на фото. Натріть сир і посипте як снігу у ялинок. Ягодами калини прикрашайте огіркові ялинки.
Автор: Ельба.