Хіба бувають справжні сирники без сиру? Звичайно, ні. Тому для приготування апетитних і рум’яних коржів візьмемо сир і сир, та не простий, а ковбасний. Трохи зелені цибулі, і чудове ласощі під назвою сирники з ковбасним сиром з привабливим ароматом вам забезпечено.
Осінь тихою ходою закрадається в наші кухні. А разом з нею час зігріваючих чаїв та гарячої кави, до якого бажання приготувати чогось смачненького і ситного сильніше звичайного, чесно ж ?! Полювання тепла і затишку! І в цьому нам допоможуть домашні сирники, але не солодкі як ми їх зазвичай звикли робити, а сирники з ковбасним сиром і зеленою цибулею, які з першого укусу вражають своєю смачною пікантність. Запиваючи їх солодким чай або каву, відчуваючи контраст, так і занурюєшся в роздуми, надаючись приємною меланхолії, розуміючи, що зовсім не біда, що закінчилося літо, адже осінь – це початок нової смачною казки! Всім смачної осені!
Складові:
- сир – 250 г
- сир ковбасний – 100 г
- яйце куряче – 1 штука
- борошно пшеничне вищого сорту – 3 ст. л. (З гіркою)
- цибуля зелена – ¼ пучка
- сіль за смаком
для панірування:
- пластівці вівсяні тонкі – 50 г
для смаження:
- масло рослинне.
приготування:
- Сир помістити в чашку відповідного розміру і добре розім’яти виделкою.
- Ковбасний сир натерти на дрібній тертці.
Копчений ковбасний сир додасть сирників більше пікантності.
- Зелену цибулю помити, обсушити кухонним рушником, дрібно нарізати ножем.
- Додати дрібно потертий ковбасний сир і дрібно нарізану зелену цибулю в чашку з сиром, вбити яйце, посолити за смаком, з огляду на, що ковбасний сир вже солоний, добре перемішати.
- В отриману сирну масу просіяти борошно.
Необхідно врахувати, що кількість борошна може змінитися в більшу або в меншу сторону в залежності від вологості сиру і величини яйця. Тому бажано додавати борошно порціями, довівши консистенцію тесту для сирників схожого на «ніжний пластилін», злегка липкого. Сильно забивати тісто борошном не треба, це позначиться на смаку сирників, вони будуть дуже жорсткими.
- Приготоване тісто для сирників розділити на 10 рівних частин, близько 40 грам кожна.
- Вологими руками сформувати сирники круглої форми.
- На плоску тарілку насипати необхідну кількість вівсяних пластівців.
Вівсяні пластівці для панірування сирників краще брати № 3, вони більш дрібні і тонкі.
- Кожен сирник рясно обваляти в вівсяних пластівцях.
- На сковороді розігріти на середньому вогні рослинна олія, на якому обсмажити сформовані сирники з двох сторін до золотистого кольору.
- Готові сирники з ковбасним сиром і зеленою цибулею викласти на блюдо і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Для приготування сирників краще використовувати свіжий сир. Можна навіть приготувати сир самостійно http://na-vilke.ru/domashnij-tvorog.html.
- Сир і яйця, які використовуються для приготування сирників повинні бути кімнатної температури.
- Вважається, якщо сковороду, на якій смажаться сирники закрити кришкою, то вони виходять м’якше і соковитіше.