Проводячи ревізію своїх запасів, виявила, що у мене є буквально по чуть-чуть сочевиці трьох сортів. Ні туди, ні сюди. А чому ж не зварити збірну ароматну густу сочевичну юшку? Ситно, пряно, смачно! А з додаванням в неї копчених мисливських ковбасок ще й пікантно! А корисно то як, адже сочевиця багата на рослинний білок, легко засвоювана, стимулює обмін речовин і підвищує імунітет, а навесні ж це дуже необхідно. Та й готується сочевиця дуже швидко, має тонкий і приємний смак, при термообробці зберігає корисні вітаміни і мінерали, що містяться в ній. Зваріть, не пошкодуєте!
Час приготування: близько 1 години.
Інгредієнти на 5-6 порцій сочевичної юшки
- сочевиця французька – 80 г
- сочевиця червона «Футбол» – 80 г
- сочевиця «Пардіні» – 80 г
- цибуля ріпчаста середній – 1 штуку
- морква середня – 1 штука
- мисливські ковбаски – 150 г
- масло рослинне – 3 столові ложки
- картопля середнього розміру – 7 штук
- зелень кропу і петрушки – ¼ пучка
- чорний перець – за смаком
- сіль за смаком
- вода – 3,5 л.
Як приготувати сочевичну юшку з ковбасками
Для приготування сочевичної юшки я використовувала сочевицю 3-х видів. Сочевиця Пардіні має характерний горіховий смак. Сочевиця червона «Футбол» при варінні стає золотистою, пікантна на смак. Сочевиця французька або темна строката – сама ароматна з усіх видів, володіє яскравим смаком і пряним перцевим ароматом.
Сочевицю при необхідності перебрати, добре промити в декількох водах, потім обсмажити на олії (1 столова ложка) прямо в каструлі, постійно помішуючи ложкою протягом 2-3-х хвилин. У каструлю з обсмаженої сочевицею влити гарячу воду в кількості 3,5 літра. Довести воду до кипіння на сильному вогні, потім вогонь зменшити до слабкого і варити сочевицю до готовності протягом 30 хвилин.
Поки сочевиця варитися, зварити картоплю. Для цього картоплю почистити, помити і нарізати середніми брусочками. Покласти брусочки картоплі в маленьку каструлю, залити водою, щоб вона тільки покривала картоплю і варити на середньому вогні до готовності. Коли картопля буде готовий, воду злити.
- Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути під холодною водою і порізати дрібно. Морква також почистити, помити і натерти на крупній тертці. Обсмажити натерту моркву з дрібно порізаною цибулею на олії на сковороді до м’якості протягом близько 4-х хвилин. Потім до обсмаженою овочам додати мисливські ковбаски, порізані кружальцями, поперчити і продовжити обсмажувати ще протягом 2-х хвилин.
Коли сочевиця звариться, за допомогою блендера пюрировать її.
- У пюре з сочевиці додати зварений окремо картопля і зажарку з цибулі, моркви і мисливських ковбасок.
Юшку добре перемішати, посолити за смаком і потомить на слабкому вогні протягом 2-3-х хвилин. Вимкнути вогонь і залишити юшку настоюватися близько 15 хвилин.
- Готову сочевичну юшку з мисливськими ковбасками розлити по тарілках і посипати дрібно порізаною зеленню петрушки і кропу.
-
Декілька порад:
- рекомендується до юшці подати тости, натерті часником, або чорний хліб;
- якщо виключити мисливські ковбаски, то вийде хороший пісний варіант.