Масляна! А це означає, що кожен день можна без докорів сумління і занепокоєння за зайві кілограми ласувати млинцями всіх видів, форм і з будь-якими начинками. У нашому будинку сьогодні витав дивовижний аромат кавових млинців. Це дуже смачні млинці, які, вбираючи в себе шоколадний соус, дарують взамін непередаване гастрономічне насолоду! А готувати їх абсолютно не складно! Спробуйте і ви, сподіваюся, вам сподобається! Пробуйте обов’язково, рекомендую! Тим більше, масниця ще тільки в самому розпалі! Гуляйте, пригощайте і угощайтесь, творите добрі справи!
Складові:
для млинцевого тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 200 грам
- молоко – 500 мілілітрів
- кава смажена мелена – 2 столові ложки
- яйце куряче – 2 штуки
- цукровий пісок – 3 столові ложки
- сіль – ¼ чайної ложки
- розпушувач – 1/3 чайної ложки
для смаження млинців:
- рослинне масло – 50 мілілітрів
для змащення млинців:
- вершкове масло – 30 грам
для прикрас:
- шоколадний соус.
приготування
- Приготувати кавове молоко. Для цього в каструлю налити необхідну кількість холодного молока, додати смажену мелену каву, розмішати ложкою. Довести молоко з кавою до кипіння, зняти каструлю з вогню. Як тільки кавова шапка осяде, поставити каструлю з кавою знову на вогонь і знову довести до кипіння. Як тільки закипить, поварити близько 2-х хвилин і зняти каструлю з вогню, залишити настоюватися при кімнатній температурі і остигати до теплого.
- Остигнуло до теплого стану кавове молоко процідити через ситечко.
- У глибоку чашку розбити яйця, додати цукор – пісок, сіль і добре збити віночком.
- У яєчну масу влити тепле кавове молоко і перемішати віночком.
- В окрему чашку просіяти борошно, яку потім змішати з розпушувачем для тесту.
- Потроху додаючи в яєчно-молочну суміш борошно і розмішуючи її віночком, приготувати млинцеве тісто консистенції рідкої сметани.
- Смажити млинці на розпеченій сковороді – млинниці, змащеній олією з обох сторін до рум’яної. На один млинець йде полполовніка млинцевого тесту – 5-6 столових ложок.
- Готові млинці складати стопкою на страви, змащуючи кожен млинець вершковим маслом.
- Готові кавові млинці красиво скласти, прикрасити шоколадним соусом і подати на стіл.
Господині на замітку:
- ніж ароматні кава, тим духмяний і млинці;
- чим довше буде настоюватися кавове молоко, тим яскравіше буде виражений в млинцях присмак кави;
- в крайньому випадку, смажена мелена кава можна замінити розчинною;
- кавові млинці можна подати також з морозивом, згущеним молоком, збитими вершками і т.д.