Головний інгредієнт маринаду для цього рецепта свинячого шашлику – мінеральна вода. Вона сприяє розм’якшенню м’яса, глибокому проникненню всередину нього спецій, і при цьому не змінює природний смак м’якоті.
У теплі сонячні весняні дні, коли природа наповнюється яскравими фарбами, чудовими запахами, співом і щебетанням птахів, всіх нас тягне відправитися в ліс або, наприклад, на річку. І, відповідно, поспілкуватися з друзями, зробити знімки весняної краси і посмажити ароматний шашлик. Звичайно, рецептів приготування цього всіма улюбленої страви існує чимало, нижче ми хочемо вам запропонувати один з них. Шашлик зі свинини на мінеральній воді надзвичайно простий у приготуванні, а в готовому вигляді м’ясо виходить дуже ніжним і соковитим.
Складові:
- свинина м’якоть – 3 кг
- цибуля ріпчаста – 10-12 шт.
- вода мінеральна газована – 1-1,2 л
- готова приправа для м’яса – 1,5 ч. л.
- суміш перців мелена – 1,5 ч. л.
- готова приправа для шашлику – 1,5 ч. л.
- сіль – 1,5 ст. л.
Спосіб приготування:
- Свинину ретельно вимийте і висушіть. Наріжте шматочками розміром не менше сірникової коробки.
- Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте кільцями або півкільцями.
- Покладіть м’ясо і цибулю в підходить за розміром неметалічну ємність. Перемішайте. Причому посуд вибирайте з таким розрахунком, щоб свинину було зручно перемішувати, а вода, якою будете заливати м’ясо, не виливалася через край.
- Всипте приправи і спеції.
- Додайте сіль. Ретельно перемішайте.
- Влийте мінеральну воду.
- Рідина повинна повністю покривати свинину.
- Накрийте посуд з м’ясом кришкою і поставте на ніч у холодильник. Вийміть шматочки свинини з маринаду, нанизайте на шампури і обсмажити над розжареним вугіллям, стежачи, щоб не з’являлися язички полум’я.
- Готовий шашлик зніміть з шампурів. Подавайте його зі свіжими помідорами, кільцями свіжої цибулі, зеленню петрушки, кінзи, базиліка, а також з кетчупом, аджикою.
Господині на замітку:
- Для приготування шашлику вибирайте окіст або шийну вирізку. По-перше, ці частини м’які, по-друге, мають жирові прошарки, що вельми позитивно позначається на якості готового шашлику. Він виходить соковитим, навіть в тому випадку, якщо ви його перетримаєте над вугіллям. Якщо ви віддаєте перевагу соковите, але не дуже жирне м’ясо, для смаження шашлику купуйте лопаточную частина.
- Замість мінеральної води для маринування шашлику можна використовувати світле пиво. Виходить не менш смачно.
- Щоб свинина не підгоріла, іншими словами, не обвуглилися краю шашлику, вугілля можете злегка присипати золою.
- Якщо у вас немає шампурів, можете використовувати прути з листяних порід дерев. До речі, на Кавказі це в порядку речей.