Коли в черговий раз ви задумаєтеся про те, що б такого такого собі приготувати на вечерю, згадайте про це рецепті. Поєднання курки і шоколадного соусу неймовірно здивує ваших близьких. Напевно вони жодного разу не пробували такої страви. Це смачно. І дуже незвично. Куряче м’ясо в шоколаді виходить соковитим і ніжним – покуштуйте його, можливо саме під цим соусом воно вам сподобається найбільше. Більше, ніж курка в пиві.
Складові:
- куряча гомілка – 0,5 кг
- сметана – 150 г
- вершки – 3 ст. ложки
- морква – 1 шт
- какао-порошок – 2 ч. ложки
- кориця – 1 ч. ложка
- сир – 100 г
- сіль, запашний мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування
Підготуйте курячі гомілки. Разморозьте їх, добре промийте і дайте стекти воді (або обсушіть їх серветкою). Кількість гомілок визначайте самі – якщо це основне блюдо, то по 1-2 штуці кожної персони.
Тепер підготуйте найнезвичайніший соус для курки. У невеликій чашці з’єднайте кілька столових ложок сметани, дві чайні ложки какао-порошку, трохи меленої кориці, сіль і перець. Обов’язково перець. Можете навіть додати трохи червоного меленого перцю або перцю-Чилі. У підсумку вийде дивовижне пікантне поєднання – тонка шоколадна гірчинка.
Добре перемішайте інгредієнти і отриманим соусом повністю змастіть курячі гомілки. Дайте їм промаринуватися мінімум протягом півгодини. Після цього перекладіть їх в форму для випічки і залийте невеликою кількістю вершків. Морква помийте, очистіть і порубаєте на невеликі шматочки. Додайте моркву в форму до гомілок. До речі, ви можете пристосуватися і випікати курячі гомілки і в спеціальному рукаві для запікання м’яса. Як завжди, пам’ятаємо про експеримент. Спробуйте приготувати з цього рецепту не гомілки, а куряче філе. Воно буде чудово виглядати на столі – в шубці з сирно-шоколадною скоринки.
Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте гомілки протягом 20 хвилин. За цей час підготуйте сир – його потрібно натерти на тертці з великими отворами. Вийміть курячі гомілки з духовки, переверніть їх на іншу сторону і посипте подрібненою сиром. Знову відправляйте гомілки в духовку хвилин на 10-15. За цей час сир розтане і частково з’єднається з шоколадним маринадом. Вийде новий ароматне і незвичайне поєднання.
- Курка під шоколадним соусом смачна в теплому вигляді. Подавати цю страву можна з будь-яким гарніром, на ваш розсуд. Дивуйте і дивуйтеся. Смачного!