М’ясо кролика вважається самим дієтичним і корисним в нашій країні. Вирощування кроликів не поставлено на такий широкий потік, як бройлерів, що дозволяє всім нам переконатися в кращій якості продукту. Продають його в основному на ринках власники приватних господарств, а також у великих гіпермаркетах. Здійснюючи покупку кролячого м’яса, обов’язково звертайте увагу на штамп якості від санітарно-епідеміологічної станції, щоб уникнути ризику для здоров’я. Рецептів приготування кролика – неймовірна кількість. Але, на мій погляд, ніжне м’ясо кролика виходить смачнішим, якщо його гасити з овочами і сметаною. Ось рецепт тушкованих ніжок кролика в сметані. Але в цей раз ми будемо його готувати в мультиварці.
Приготувати добре кролика зовсім не складно, м’ясо настільки характерне, що не вимагає використання додаткової кількості спецій. Так само не варто готувати його дуже довго – м’ясо досить ніжне і варитися швидко. Обробляти кролика логічніше таким чином: спинка відкладається для приготування бульйону, кінцівки – для гасіння, кроляча грудка – для смаження.
Гасити сьогодні кролика я пропоную в мультиварці REDMOND RMC-M4524. Програма використовується лише одна – «Гасіння / Суп», так що впоратися з блюдом будь-яка модель мультиварки. Головне – правильно виставте час приготування щодо потужності вашої чудо-каструлі. На гарнір можна швиденько відварити рис в мультиварці. Час на приготування рису не враховано в описі рецепта, але звичайно на варіння круп йде 25 хвилин за програмою – «Молочна каша / Крупи».
Складові:
- кролик (кінцівки) – 1 кг
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- часник зубчиками – 3 шт.
- сметана – 3 ст. л.
- рис – 150 г
- вода для варіння рису – 300 мл
- сіль – 1,5 ч. л.
- вода для гасіння – 150 мл
Спосіб приготування
- Тушкований кролик добре поєднується практично з будь-якими гарнірами, але мені найбільше імпонує рис. Промийте крупу до прозорої води, відваріть в мультиварці в співвідношенні 2: 1. Не забудьте посолити воду за смаком, в якій вариться рис.
- Тушку кролика обробити, промийте гарненько, просушіть паперовим рушником.
- В мультиварці гасити м’ясо можна без рослинного масла. Помістіть в чашу кролячі ніжки. Присолите зверху, включіть режим «Жарка» на 10 хвилин.
- Через 5 хвилин переверніть м’ясо лопаткою на іншу сторону, присолите і обсмажте до кінця програми.
- Ріпчасту цибулю і моркву очистіть і наріжте брусочками (цибуля – півкільцями). Додайте овочі до м’яса кролика. Переінсталюйте режим на «Гасіння / Суп», час приготування – 35 хвилин.
- Розведіть в фільтрованої воді сметану, додайте до м’яса через 20 хвилин від початку гасіння.
- Готуйте кролика під закритою кришкою. За 2 хвилини до закінчення приготування, необхідно додати подрібнений часник. Готового блюда дозвольте трохи настоятися в чаші мультиварки.
- Подавайте тушковане м’ясо кролика разом з рисом і овочевий підливою в гарячому вигляді. Смачного!
Порада:
- Вибираючи м’ясо кролика на ринку, віддавайте перевагу тушкам з неочищеної від шерсті однією лапкою – це гарантія того, що ви купуєте саме кролика, а не кішку.
- Якщо ви віддаєте перевагу більш гострі страви, додайте улюблені спеції за смаком.
автор – Каприз / Ольга