Крім корисних властивостей в рибі присутні і дієтичні якості, якими в більшій мірі володіє відварна риба. Ніжна тушкована рибка теж мало кого залишить байдужим, особливо якщо постаратися приготувати що-небудь цікаве. До речі, рибний гуляш з горбуші з оливками і помідорами сподобається всім. Більшість з початківців домогосподарок вважають, що гуляші готують тільки з м’яса. Найвідомішим, мабуть, є угорська страва, яке занесено до національного меню. Гуляш по-угорськи, не що інше, як дуже густий суп, гострий, з шматочками овочів і м’яса. Подають його тільки гарячим, через що взимку він користується неймовірною популярністю у їдців. Але, перефразовуючи відому фразу, можна сказати, що, скільки народностей, стільки і рецептів приготування. Пропонований гуляш з риби відноситься до молдавській кухні. Так само існують рецепти гуляшу з птицею і з грибами, що теж неймовірно смачно.
Кухня: Молдавська.
Складові:
- філе горбуші – 2 пласта
- болгарський червоний перець – 200 г
- помідори – 3-4 шт.
- часник – 3 часточки
- цибуля – 2 невеликих головки або 1 велика
- вино сухе біле – півсклянки
- чорний мелений перець
- оливки без начинки – 100 г
- оливкова олія.
Примітка: деякі не визнають присутність будь-якої дози алкоголю в рецептах, тому тут вино можна замінити водою. Насправді спирти під час приготування випаровуються і залишається тільки аромат. Гуляш бажано готувати в посуді з товстим дном, але якщо такої немає, підійде звичайна глибока сковорода.
приготування
- Повністю размороженное філе нарізати поперек широкими скибочками.
- У болгарського перцю вирізати плодоніжки, вичистити насіння. М’якоть нарізати кубиками.
- Цибулю нарізати великими кубиками, а часник крупно порубати (кожну часточку розділити на 2-3 частини).
- Помідори дрібно порубати, шкурку знімати з плодів не обов’язково. Але якщо вам не подобається помідорною шкурки, скористайтеся рекомендаціями зі статті Як очистити помідори.
- На оливковій олії злегка підсмажити цибулю, часник і перець.
- Додати помідори, спеції і вино.
- Овочеву суміш перемішати і тушкувати чверть години на тихому вогні, кришкою не закривати.
- Рибу викласти на овочі, закрити кришкою, загасити 5-6 хвилин. Далі додати оливки, знову закрити рибу кришкою і тушкувати 8-10 хвилин.
- Подавати рибний гуляш можна як самостійну страву або з будь-яким гарніром, наприклад, з відвареним рисом. І не варто забувати про зелені, страва повинна бути густо посипано рубаною петрушкою або кропом.