Вважається, що морозиво – десерт виключно літній. Але особисто я настільки його люблю, що навіть в самий морозний день нерідко хочу цих ласощів. Особливо подобаються взимку фруктові сорти, серед яких найбільш вдалі – з бананово-полуничним смаком.
А ви знали, що приготувати домашнє морозиво з йогурту і банана не так вже й складно? Вірніше це настільки просто, що із завданням впорається навіть дитина. Буде потрібно всього два інгредієнти, блендер і у вас в руках зовсім скоро з’явиться креманка смачного холодного десерту.
Даний рецепт морозива досить легкий і корисний. Його можна вживати навіть під час дієти. А також не страшно давати дітям.
Складові:
- банан – 3 шт.
- йогурт густий (солодкий) – 400 г.
Спосіб приготування
- Банани беремо якомога більше стиглі. Чистимо їх і розламуємо на шматочки. Розміщуємо в стакан блендера.
- Йогурт (у мене він полуничний) виливаємо до бананів. До речі, можна приготувати йогурт в йогуртниці самостійно, і потім додати в нього цукрову пудру або варення.
- Включаємо блендер і ретельно збиваємо його вміст.
- Ось така однорідна маса вийшла.
- Тепер потрібно помістити цю масу у формочки або одну велику ємність. Якщо є форми для морозива, заливаємо в них. А якщо ні, тоді використовуємо контейнер, що підходить для низьких температур. Обов’язково герметично закриваємо кришкою. Ставимо морозиво в морозильну камеру на кілька годин. При бажанні ви можете періодично перемішувати вміст контейнера, але я цього не робила.
- Отже, я дістала десерт після того, як він простояв в морозильній камері ніч. Він добре застиг. Щоб його перекласти в креманку, використовуємо спеціальну ложку для морозива. Її спочатку потрібно помістити в гарячу воду, а потім набирати холодні ласощі.
- Ось так просто можна приготувати морозиво в домашніх умовах, не використовуючи вершки, мороженицу і т.д. При подачі прикрашаємо десерт кружечками банана, можна полити будь-яким топінгом або джемом.
Господині на замітку
- Я помітила, що перед заморожуванням маса дуже солодка, але після того, як дістаєш готове морозиво з морозильної камери, воно має не сильно солодкий смак. Тому ласунам рекомендую додати цукор або мед, зробивши смак насиченим.
- Коли використовується для приготування морозива банан, в готовому вигляді десерт виглядає темніше.
- Хочете дізнатися, як зробити морозиво з банана на паличці без спеціальної формочки? Наливаєте масу в маленькі пластикові стаканчики (можна використовувати невеликі стаканчики з-під йогурту). Вставляєте паличку або чайну одноразову ложку. А щоб закріпити її посередині, зверху накриваєте фольгою, роблячи отвір для палички. Таким чином, вона не зможе впасти. А коли морозиво застигне, потрібно витягнути його за паличку. Можна попередньо опустити на кілька секунд стаканчик в гарячу воду.