Це смачне пісне печиво готується з поленти (дрібно мелених зерен кукурудзи, кукурудзяної крупи) і меленого мигдалю. До речі, в Італії слово «полента» позначає і кукурудзяну кашу, і кукурудзяний хліб, і інші страви з кукурудзяної крупи.
Якщо ви постите, а ваша сім’я почала нарікати, що їй не вистачає під час Великого Посту смакоти, то здивуйте їх цим пісним печивом з поленти з мигдалем, яке ви зможете приготувати без особливих клопотів, а результат порадує всіх без винятку. Смачне, хрустке, має злегка зернисту структуру завдяки поленті, гарної форми печиво – прекрасна можливість побалувати вашу сім’ю і себе домашньою випічкою до чаю або кави. Мир вашому дому, стійкості і сили духу!
Інгредієнти для тіста:
- борошно пшеничне вищого сорту – 80 грам
- полента (кукурудзяна крупа) дрібна – 60 грам
- цукрова пудра – 2 столові ложки
- мигдаль неочищений – 20 грам
- рослинне масло – 4 столові ложки
- мигдальний сироп – 2 столові ложки
- розпушувач для тіста – ½ чайної ложки
- вода холодна – близько 2 столових ложок.
приготування
- У глибоку чашку просіяти необхідну кількість борошна, додати цукрову пудру, сіль, поленту, розпушувач для тіста і добре перемішати.
- Мигдаль помістити в кавомолку і подрібнити до стану дрібної крихти. Також можна приготувати мигдалеву борошно – ось рецепт.
- Мигдалеву крихту додати в борошняну масу і добре перемішати.
- В отриману суху масу влити рослинне масло і мигдальний сироп, дуже ретельно перетерти чистими руками в «мокру» крихту.
- У «мокру» крихту влити холодну воду і замісити тісто.
- З приготованого тесту сформувати кулю, який загорнути в харчову плівку, і помістити в холодильник на мінімум 30 хвилин.
- Дістати охолоджене тісто з холодильника, розділити на рівні частини близько 10 грам кожна.
- Кожну частину тіста обережно, щоб не порвати тісто, розкачати в довгу смужку шириною близько 5-6 сантиметрів якомога тонше, майже до прозорості.
- Розкатану тонку смужку тесту не щільно згорнути рулетиком. Таким же чином сформувати печиво з решти частин тесту.
- Сформований печиво укласти на деко, застелене пергаментом для випічки.
- Деко з печивом помістити в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати печиво близько 20 хвилин до готовності, до рум’яності.
- Готове пісне печиво з поленти з мигдалем вийняти з духовки, остудити і подати до столу.
Господині на замітку:
- при бажанні пісне печиво з поленти з мигдалем можна прикрасити цукровою глазур’ю;
- ось рецепт класичної кукурудзяної поленти – подивіться яка вона густа, ні за що не назвеш її кашею в звичному нам розумінні.