Пропонуємо внести доповнення в класичний рецепт сирників і приготувати їх з додаванням яблук. Готовий десерт виходить дуже ніжним, з приємним кисло-солодким смаком. Так, так, це сирники з яблуками з сиру.
Сьогодні я Вам пропоную смачний десерт, який добре б приготувати на сніданок і подати до ранкового чаю, кави або какао. Це – ніжні, повітряні сирники, та не прості, а з смачною ароматною начинкою з яблук. Вони такі самодостатні, що до них зовсім не потрібно доповнення у вигляді сметани і варення. Та й смачні вони однаково в будь-якому вигляді: у теплому або холодному. Не поспішайте закривати сторінку, цей рецепт відрізняється від приготування всім відомих звичайних сирників. Готуємо? Записуйте рецепт!
Час приготування: близько 30 хвилин.
Інгредієнти на 12 штук:
для сирників:
- сир домашній – 200 г
- яйце – 1 штука
- цукор-пісок – 2 столові ложки
- борошно вищого сорту – 5-6 столових ложок
- сода – щіпка
для начинки:
- яблуко середнього розміру – 1-2 штуки
- цукор-пісок – 1 столова ложка
- вершкове масло – 1 столова ложка
- кориця – до смаку
для смаження:
- рослинна олія.
Рецепт приготування:
- У глибоку чашку розбити яйце і всипати цукор-пісок. За допомогою міксера добре збити яйце з цукром до білого стану.
- У яєчно-цукрову масу додати домашній сир, який розім’яти виделкою і добре перемішати.
- У сирну масу просіяти борошно, змішане з содою.
- Дуже добре вимішати сирну масу з борошном до однорідності. Сирна маса повинна вийти однорідна і досить таки щільна, всього лише злегка липка. Якщо сирна маса сильно липка, то додайте ще трохи борошна.
- Яблука помити, очистити від шкірки і насінної серцевини. Очищені яблука нарізати маленькими шматочками. У сковороді розтопити на слабкому вогні вершкове масло, додати порізані дрібними шматочками яблука, всипати цукор, перемішати і томити до м’якості яблук. У готову яблучну начинку додати за смаком корицю, перемішати і залишити остигати.
- Відщипнути невелика кількість сирної маси, скачати в кульку, а потім надати йому форму коржі. У центр сирної коржі покласти 1 чайну ложку начинки з яблук. Краї коржика защипнуть, щоб яблучна начинка виявилася усередині. Надати Защипнути виноградному з начинкою всередині форму круглого сирника. Таким же чином приготувати інші сирники.
- У сковороді розігріти олію на слабкому вогні. Смажити сирники з двох боків до рум’яного кольору на слабкому вогні, щоб вони пропеклися і не підгоріли.
- Готові сирники бажано викласти на паперовий рушник для видалення зайвого жиру або просто на блюдо.
- Розламуєш сирник, а там смачна яблучна начинка. Ось такі сирники з секретом!
- Декілька порад:
- сирники хороші як в теплом, так і в холодному вигляді.