Хліб зі злаками – відмінна випічка. Тому я вирішила поділитися з вами цим чудовим способом приготування даного вироби.
Як у будь-якої господині, у мене є свій фірмовий рецепт хліба в мультиварці Redmond RMC M-4502. На його основі я можу готувати різні види хліба, додаючи всілякі інгредієнти. Таким чином, основний рецепт страви я не міняю, а лише вношу деякі доповнення. В цей основний рецепт я додала лише злаки.
Складові:
- вода тепла – 300-350 мл
- дріжджі сухі – 1 ст. л. (Без гірки)
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- суміш злаків (пластівці) – 1 м / стакан
- борошно – близько 700 г
- рослинне масло – 3 ст. л.
Спосіб приготування
У мисці змішуємо сухі компоненти: 1 склянка борошна (просіяного), дріжджі, цукор і сіль.
Заливаємо теплою водою. Перемішуємо.
Необхідно отримати консистенцію сметани. Тому, якщо мало муки, додаємо до потрібної густоти. Ставимо опару підходити в тепле місце, накривши рушником або плівкою. Часу на бродіння піде близько 30 хвилин.
Поки опара підходить, потрібно залити холодною водою суміш злаків. Якщо потрібно, попередньо промити. Нехай злаки постоять стільки ж, скільки підходить опара.
Опара готова до замісу тіста. Вона покрилася бульбашками.
Додаємо суміш злаків, обов’язково слив з них надлишки води.
Замішуємо тісто, постійно всипаючи порціями просіяне борошно. Додаємо рослинне масло, коли тісто ще не густе. Потім ретельно вимішуємо руками до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук. Ставимо дріжджове тісто підходити в тепло на 30-40 хвилин.
Тісто підійшло. Його слід перед тим, як в мультиварці спекти хліб, ретельно обмять руками.
Викладаємо тісто на робочу поверхню і обминали. Після вистоювання воно стає повітряним. А після вимішування сова стає пружним.
Змащуємо чашу мультиварки соняшниковою олією і викладаємо в неї тісто, сформувавши з нього кулю. Включаємо режим підтримки тепла і залишаємо під закритою кришкою підходити на 20 хвилин.
Після чого включаємо програму «Випічка» 50 хвилин. Ось так виглядає хліб в мультиварці Редмонд. Він виріс в процесі випічки, але зверху не підрум’яниться. Тому виріб потрібно перевернути.
Перевертаємо хліб в мультиварці за допомогою рушники. Знову відправляємо випікатися на режимі «Випічка», але вже на 40 хвилин.
- Хліб в мультиварці зі злаками готовий. Виймаємо його і даємо охолонути під кількома шарами рушників.
- Після чого можна хліб розрізати.
На замітку:
- Дріжджі можна використовувати пресовані – 30 м
- Замість суміші злаків можна взяти тільки вівсяні пластівці.
- Випічка хліба в мультиварці можлива і з додаванням інших видів борошна в тісто. Наприклад, житній або цільнозерновий.
- Одна хлібина такого хліба важить близько 1 кг.