Якщо бажаєте звичайну скумбрію перетворити в незрівнянну закуску, запечіть рибу і приготуйте Рієті. Від паштету Рієті відрізняється більш грубою структурою, а також додаванням деяких додаткових інгредієнтів.
Напевно, багато хто з вас чули це слово – Рієті, і є такі, хто вже пробував це блюдо. Хочеться сказати вам, що це такий різновид паштету. За консистенцією він не зовсім однорідного стану, а з помітними грубими волокнами.
Рієті готують з птиці, свинини, риби і навіть з деяких морепродуктів. Я хочу запропонувати дуже смачний, і нескладний у приготуванні Рієті зі скумбрії. Ця закуска – частий гість на нашому столі. Особливо зручний варіант для намазування на хліб, як перекушування або на сніданок.
Складові:
- велика скумбрія – 1-2 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- цибуля – 1 шт.
- вершкове масло – 70 г
- рослинне масло – 25 мл
- вершки – 50 мл
- сметана – 50 мл
- суміш мелених перців – щіпка
- зелень за смаком
- сіль – щіпка.
приготування
- У мене скумбрія велика за розміром (400 г), ви можете взяти 2-3 невеликі рибки. Насамперед необхідно розморозити скумбрію, голову і хвіст відрізати (їх можна використовувати для супу або бульйону). Сполосніть тушку скумбрії, покладіть на маленький деко, застелене пергаментом, збризніть трохи маслом (15 мл). Таким чином, ви підготуєте рибу до термічній обробці. Увімкніть попередньо духовку на 180 градусів.
- Біля риби помістіть 2-3 зубчики часнику в шкірці. Печена часник додасть Рієті пікантну солодкість, аромат. Обгорніть зверху скумбрію пергаментом, як конвертик, запікайте 15-20 хвилин. Після того як ви переконалися що риба готова, виймайте її з духовки. Розкрийте пергамент, залиште на кілька хвилин, нехай скумбрія остигає.
- Потім з риби знімайте шкірку, ретельно видаляйте кістки. М’ясо без кісточок перекладайте в миску. Рибний сік, що виділився при запіканні, процідіть і вилийте також в миску.
- Видавіть зубчики печеного часнику, додайте до риби. Дрібно наріжте цибулину, пасеруйте на вершковому маслі. Потім додайте цибулю також до риби.
- Щоб Рієті вийшов ніжного м’якого смаку, додайте до рибної масі вершків, сметану, розм’якшене вершкове масло.
- Розімніть виделкою все інгредієнти в мисці, або кілька секунд подрібніть все блендером. Додайте приправи і зелень за смаком. Поперчіть і посоліть готовий Рієті і перемішайте. Тепер залишається перекласти Рієті в скляну баночку, і поставити на 1-2 години в холодильник.
- Рієті зі скумбрії дуже смачний на тостах, зі свіжими або маринованими огірками та іншими овочами.
Господині на замітку:
- Для подачі на святковий стіл викладіть Рієті з скумбрії в кошики з вафельного або пісочного тіста.
- Рибний Рієті підходить і для приготування ролів, наприклад, на основі тонкого лаваша.
- Для смаку в Рієті зі скумбрії додайте 1 ч.л. гірчичного соусу.
Приготування і фото: Ельба.