А Ви знаєте, що солодкий болгарський перець вважається одним з найстаріших овочів, йому вже більше 9 тисяч років. Цифра вражає, чи не так ?! Щоб потрапити до нас на стіл він виконав величезний шлях: з Центральної Америки до Іспанії, потім до Португалії, звідти до Туреччини, а вже потім до Болгарії. І ось саме вже болгари завезли його до нас, тому ми і називаємо солодкий перець – болгарським. Я Вам пропоную приготувати дуже просту закуску – смажена солодкий болгарський перець. Готується швидко, а закуска – одне задоволення!
Складові:
- болгарський солодкий перець – 6 штук
- часник – 1 зубчик
- майонез – 2 столові ложки
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- рослинне масло для смаження – близько 50 мл.
Рецепт приготування
- Солодкий болгарський перець помити, добре, прям насухо, обсушити кухонним рушником.
- У казані або сотейнику розігріти олію на середньому вогні, і опустити туди обережно солодкий перець. Обсмажити перець з усіх боків. При обсмажуванні перцю рекомендується використовувати сітку від бризок або хоча б кришку.
- Обсмажений перець вийняти з олії, скласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
- Часник очистити, помити і натерти на дрібній тертці. Додати натертий часник до майонезу, посолити, поперчити за смаком і розмішати до однорідності.
- Обсмажені перці красиво викласти на блюдо і змазати зверху часниково-майонезній сумішшю.
- Декілька порад:
- краще використовувати солодкий болгарський перець не м’ясиста сортів, наприклад, сорту «Ластівка»;
- майонез можна замінити сметаною або натуральним йогуртом.